Monterreyi tenisztorna - Babos Tímea diadalmaskodott

Sport - 2012-02-27

Babos Tímea óriási bravúrral megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztornát, miután - magyar idő szerint hétfőre virradóra - két játszmában győzött a román Alexandra Cadantu ellen. A viadal honlapja szerint a mindössze 18 esztendős Babos 1 óra 22 perc alatt verte meg Cadantut, megszerezte első WTA-tornagyőzelmét és pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el.

BABOS TÍMEA-Cadantu (román) 6:4, 6:4

   

    Az első játszmában a magyar teniszező az ötödik gémben brékelte ellenfelét, majd előnyét végig megtartva magabiztosan jutott előnyhöz.

    A második, egyben utolsó felvonásban 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos. Babos ekkor ismét villant egyet, nagy csatában elvette Cadantu adogatójátékát, és remek játékkal három meccslabdához jutott, amelyek közül már az elsőt értékesítette.

    A soproni teniszező végig magas színvonalon teniszezett, öt ászt ütött és az alapvonalról is védhetetlen ütéseket küldött riválisa térfelére.

    "Magam is meglepődtem azon, hogy egyáltalán nem volt ideges, feszült" - nyilatkozta a győzelmét követően a magyar játékos a WTA honlapján. "Arra figyeltem, hogy a saját játékomat tudjam produkálni, hogy kellően agresszív legyek. Fontos volt, hogy stabilan szerváljak, s nagyon örülök annak, hogy az egész meccsen egyetlen bréklabdája sem volt az ellenfelemnek. Amikor pedig esélyem adódott az ő adogatásainál, akkor mindig sikerült jól megjátszanom a labdát, vagy nyerőt ütnöm."

    Monterreyben a Cadantu elleni finálét megelőzően a torna második és ötödik kiemeltjét is sikerült legyőznie Babosnak:

    "Volt egy-két kemény csatám a héten, de az olasz Errani elleni elődöntő volt a legnehezebb mérkőzésem a tornán. Az egész versenyen nagyon jól ment a játék."

    Babossal az utóbbi két hétben nagyot fordult a világ, február 14-én, a bogotai torna első mérkőzését megelőzően ugyanis mindössze két WTA-tornán szerepelt, s 1 győzelem/2 vereség volt a WTA-mérlege, ám ez mostanra 9/3-ra módosult:

    "Korábban nem nagyon vettem részt WTA-viadalokon, de több 25 és 50 ezer dollár összdíjazású versenyen tudtam győzni. Az ausztrál nyílt bajnokságon már a selejtező második körében kiestem, egy nagyon szoros meccsen kaptam ki, de azóta nagyon jól megy a játék. Február elején a Fed Kupában sikerült életemben először top 100-as játékost, a svéd Johanna Larssont legyőznöm, s a játékom folyamatosan javul. Valami megváltozhatott bennem, mert sokkal lazábban teniszezem, mint korábban, nagyon élvezem a játékot."

    A 18 éves teniszező monterreyi sikere miatt nem tudott selejtezni az e heti acapulcói versenyre, így ott csak párosban játszik majd, azt követően pedig a Bahama-szigeteken egy 100 ezer dolláros ITF-viadalon lép pályára:

    "Azután kicsit pihenek, és következik három WTA-verseny. Mostantól csak nagyon komoly viadalok várnak rám, már alig várom őket."

    Babos Tímea monterreyi győzelméért 37 ezer dollárt és 280 ranglistapontot kapott.