Az Európa-liga rájátszásában folytatja a DVSC-TEVA

Sport - 2012-08-08

A DVSC-TEVA kikapott 2-0-ra a BATE Boriszovtól a BL-selejtező 3. körében, így az El-ben folytatja.

Három meghatározó játékos, a sérült Nenad Novakovics, a három sárga lap után eltiltott Varga József, illetve Selim Bouadla nélkül lépett pályára a DVSC együttese a BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján.

Bár a francia középpályás felépült, még nincs bevethető állapotban, így végül kimaradt a keretből. A fehéroroszok ellenben megerősödött csapattal jöttek, hiszen öt válogatott játékosuk visszatért az olimpiáról, közülük négyen itt voltak Nyíregyházán. A Loki szurkolótábora azonban ismét 12. játékosként segítette a piros-fehéreket. Elfogyott minden belépő, így több mint tízezren buzdították a csapatot.

 

A vendégek dominánsabban kezdtek, játékukban benne volt a veszély, két nagy helyzetet is kidolgoztak az első tíz percben. A Loki gyors kontráira viszont a BATE-nak kellett figyelnie, ugyanis gyorsan a fehéroroszok kapuja előtt tudtunk teremni. Idővel kiegyenlítetté vált a játék, majd az irányítást is átvettük, ám a 25. percben egy ellentámadás végén vezetést szerzett a Boriszov. Ezután idegesen futballoztunk, ami pontatlansággal járt, így a befejezések rosszul sikerültek, pedig csapatunk nagyon küzdött az egyenlítésért. A 41. percben majdnem össze is jött, egy szabadrúgás után Mészáros lőtt a kapu mellé.

 

A szünetben Nagy Zoltán helyett Ibrahima Sidibe állt be. A BATE ezt a félidőt is jobban kezdte, de helyzetet nem tudott kidolgozni. Minden egyes labdáért hatalmas küzdelem folyt, és amikor az 57. percben Nikolov Balázs is meg akarta szerezni a játékszert, a játékvezető szerint szabálytalanul tette, sárgát kapott érte és mivel neki ez második volt, kiállították. Rá két percre növelte előnyét a BATE, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A szurkolók ekkor még jobban rázendítettek, és biztatták a csapatot, amely becsületesen hajtott tovább és helyzeteket dolgozott ki. Rezes távoli bombája a lécen pattant meg, majd Adamo Coulibaly lövését védte a kapus, de Sidibe előtt is adódott lehetőség. A szépítés azonban nem jött össze.

 

A Loki az Európa-liga rájátszásában folytatja, pénteken sorsolnak, akkor eldől, kivel küzdünk meg a csoportkörért.

 

Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör, visszavágó

DVSC-TEVA – BATE Boriszov 0-2 (0-1)

 

Nyíregyháza, 10500 néző. Vezette: Liany (Krasikow, Biton – izraeliek)

DVSC: Verpecz – Nikolov, Simac (Máté 84.), Mészáros, Korhut – Ramos – Nagy Z. (Sidibe 46.), Bódi, Szakály, Yannick (Rezes 65.) – Coulibaly

BATE: Gorbunov - Poljakov, Radkov, Simics, Bordacsev – Olehnovics, Volodko (Rudzik 84.), Hleb, Baha (Jurjevics 46.) – Rogyionov (Paulau 64.), Mozolevszkij

Gól: 0-1 Mozolevszkij  (25.), 0-2 Volodko (59.)

Sárga lap: Korhut (12.), Coulibaly (43.), Mészáros (45.), Nikolov (51.), Simics (60.), Radkov (82.)

Kiállítva: Nikolov (57.)