Bajnokok Ligája - A fehérorosz bajnok vendégeként folytatja a Debrecen

Sport - 2012-07-31

A fehérorosz BATE Boriszov vendégeként lép pályára szerda este a DVSC-TEVA a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjében, a harmadik forduló első mérkőzésén. A párharcnak komoly a tétje, a győztes ugyanis legrosszabb esetben is az Európa Liga főtábláján szerepelhet majd.

A Debrecen az előző körben az albán Skenderbeu együttesét búcsúztatta, az első találkozón 1-0-s vereséget szenvedett, a nyíregyházi visszavágón azonban 3-0-ra győzött.

    Kondás Elemér csapata - amely a hazai pontvadászatban legutóbb a 2010/11-es szezon utolsó fordulójában kapott ki - jó előjelekkel várja az összecsapást, ugyanis az OTP Bank Liga elmúlt hétvégi rajtján 4-1-re kiütötte az előző szezonban bronzérmes Győrt.

    A BATE Boriszov az elmúlt években többször is a BL főtábláján szerepelt - tavaly az utolsó kvalifikációs szakaszban a Sturm Graz búcsúztatásával jutott be a csoportkörbe, ahol hazai pályán 1-1-et ért el a AC Milan ellen -, ám most a fehérorosz bajnokcsapatból öt futballista is hiányzik, aki a válogatottal a londoni olimpián szerepel. A BATE vezetői ugyanakkor megpróbálták pótolni a hiányzókat, többek között ezért szerződtették egy hónapra az Arsenalt és az FC Barcelonát is megjárt Alekszandr Hlebet.

    A 18 órakor kezdődő összecsapást - amelyet a svájci Sascha Kever vezet majd - az M2 élőben közvetíti.