Egy pont a Kispest ellen

Sport - 2011-10-30

Veretlenségünk megmaradt, de ezúttal nem sikerült nyerni az Oláh Gábor utcai stadionban: együttesünk 1-1-es döntetlent ért el a Honvéd ellen.A forduló előtt még harmadik helyen álló Honvéd együttesét fogadta csapatunk. Mivel a hivatalos őszi szezonból már csak egy kör van hátra, és a Győr tegnap kikapott, így játékosaink azzal a tudattal léphettek pályára, hogy ha nyerünk, őszi bajnokok vagyunk.

Hatalmas kispesti helyzettel kezdődött a találkozó, a szurkolók által az idei szezon eddigi legjobbjának választott Nenad Novakovics azonban hatalmasat védett. Pár percet kellett csak várni az első nagy Loki-lehetőségre is: Szakály fejést Sánta-kapus fogta. Beszorult időnként a Honvéd, aztán ha nagy ritkán labdát szerzett, megindult vele, de nem jutott messzire. Ismét jó meccset láthattak a szurkolók, az iramra és a küzdelemre sem lehetett panasz. A 23. percben megérdemelten szereztünk vezetést, Coulibaly beadása után Szakály Péter talált a hálóba. Az utolsó negyedórában kiegyenlítettebb lett a játék, és kicsit leült a meccs.

 

A második félidő elején több ok miatt is bosszankodhattunk: egyrészt megsérült Bódi Ádám, aki már nem is tudta folytatni a játékot, másrészt egyenlített a Honvéd. Ettől megjött a vendégek önbizalma, veszélyesebbek lettek, a játék főleg a mi térfelünkön folyt. Miután megnyugodtunk, ismét átvettük az irányítást, nagy helyzeteket dolgoztunk ki, de a támadások befejezése nem sikerült, vagy a kapus védett, illetve volt egy 11-es gyanús szituáció, amikor Adamo Coulibalyt buktatták. Kassai sípja azonban néma maradt, így döntetlen maradt az eredmény, pedig nagyot küzdött a csapat. A végén sajnos Szakály Pétert is le kellett kényszerből cserélni, reményeink szerint sem az ő, sem Bódi sérülése nem komoly.

 

OTP Bank Liga, 14. forduló

DVSC-TEVA – Bp. Honvéd 1-1 (1-0)

 

Debrecen, 7000 néző. Vezette: Kassai (Erős, Ring)

DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Yannick 53.), Varga J., Bouadla, Szakály (Dombi 85.) – Kulcsár (Nikolic 74.), Coulibaly

Honvéd: Sánta – Lovrics (Akassou 63.), Botis, Debreceni, Novák – Abass (Hidi 75.), Marshal, Ivancsics, Hajdú – Danilo, Torghelle (Délczeg 88.)

Gól: 1-0 Szakály (23.), 1-1 Danilo (54.)

Sárga lap: Kulcsár (45.+1.), Hajdú (50.), Lovrics (61.), Coulibaly (73.), Torghelle (88.), Nagy Z. (91.), Varga (93.