Nehéz feladat előtt a címvédő és az éllovas

Sport - 2011-08-04

A címvédő Videotonra és a tabellát hibátlan teljesítménnyel, jobb gólkülönbségének köszönhetően vezető Debrecenre is komoly feladat vár a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, negyedik fordulójában: előbbi a Diósgyőrt fogadja, utóbbi pedig Kecskemétre látogat.

 

    A Paulo Sousa irányította székesfehérvári csapat még csak harmadik meccsére készül a mostani szezonban, ám már túlvan egy botláson, miután a múlt héten, a Kaposvár otthonában meglepő 2-0-s vereséget szenvedett. Szombaton hazai pályán javíthat, ami az újonc DVTK ellen egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. A diósgyőriek ugyan szintén elvesztették veretlenségüket múlt vasárnap, ám a kupagyőztes Kecskemét több mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszva tudta térdre kényszeríteni.

    A debreceniek - az után, hogy a legutóbbi szezonban csalódást keltően szerepeltek - repülőrajtot vettek: a Vasast "kiütötték" és Zalaegerszegen is magabiztosan győztek, majd négy napja a Ferencvárost verték 1-0-ra hazai pályán. Az FTC ellen ugyan nem villogtak Kondás Elemér játékosai, de nagyon stabil csapatjátékot mutattak, ellenfelük nem tudott igazán komoly helyzetet kialakítani.

    A kecskeméti mérkőzés a forduló rangadójának számít, s vélhetően jó meccset produkálnak majd a csapatok, melyek egyformán önbizalommal telve léphetnek pályára: a DVSC százszázalékos, a KTE pedig utóbbi két bajnokiját megnyerte. Utóbbi alakulat magabiztosságát növelheti, hogy nagyon kellemes közelmúltbeli emlékeket őriz a hajdúsági együttesről, melyre a legutóbbi szezonban a bajnokságban és a Ligakupában is súlyos verést mért.

    A negyedik forduló előtt a Debrecen mellett az újonc Pécs és a Győr is kilencpontos, s mindkét együttes idegenben próbálja majd folytatni győzelmi szériáját. Előbbi ugyanakkor vélhetően akkor sem lesz összetörve, ha a hétvégén csupán a veretlenségét sikerül megőriznie, mert ez azt jelentené, hogy ponttal távozik az egyébként gyengélkedő Ferencváros Üllői úti arénájából. A győrieket ezzel szemben vélhetően bosszantaná, ha Siófokon törne meg lendületük.

    A forduló előtt egy dolog biztosra vehető, mégpedig az, hogy a bajnokság négy pontnélküli együttese közül legalább egy már nem nullával kezdi meg a felkészülést az ötödik körre, mivel a Vasas a Haladást fogadja.