Németh Krisztián és Simon András Liverpoolba szerződött

Sport - 2007-05-27

 Az MTK megállapodott az FC Liverpoollal Németh Krisztián és Simon András átigazolásáról. A megállapodás értelmében az angol klub mindkét játékos játékjogat megvásárolja, és Németh Krisztián valamint Simon András pénteken későn este már ennek szellemében alá is írta szerződését az ötszörös BL-győztes, és az idei évben a döntőig jutó csapathoz.

A játékosokat menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint mindkét játékossal öt éves szerződést kötött a legpatinásabb angol klub. Németh Krisztián és Simon András pénteken orvosi vizsgálatra utazott ki Liverpoolba Rafael Benitez menedzser kérésére, és a csapat Melwood-i főhadiszállásán a spanyol tréner jelenlétében látták el kézjegyükkel azt a szerződést melynek értelmében június végén már mindketten Liverpoolban kezdik el a felkészülést.

A 18 éves Németh Krisztiánnak és a 17 éves Simon Andrásnak egyaránt profi szerződést kínált a Liverpool, aminek értelmében a fiatal játékosok nem az életkoruknak megfelelő korsztályos csapatokhoz, hanem a szintén Rafael Benitez közvetlen irányítasa alatt álló Liverpool reserve (tartalék) csapatához kerülnek.

A két játékos jövőjével kapcsolatos tárgyalások teljes titokban zajlottak az elmúlt fél évben, melynek során a Liverpool szakmai stábja számos alkalommal látta edzéseken és mérkőzéseken a labdarúgókat, illetve Liverpool szakmai stábjának több tagja tett látogatást az agárdi Sándor Károly Akamédián.

Az Agárdon folyó szakmai munka, és az ottani körülmények rendkívüli elismerést váltottak ki a Benitez vezette szakmai stábból, akik szerint a két csatár az agárdi alapoknak, és az MTK-nál végzett edzésmunkájuknak köszönhetően minden különösebb nehézség nélkül illeszkedhet majd be az Angliában megszokott szakmai munkába.

A labdarúgók előre láthatóan vasárnap érkeznek haza Magyarországra így nem lesz akadálya annak, hogy Németh Krisztián pályára lépjen az utolsó bajnoki fordulóban az Újpest elleni mérkőzésen.

A játékosokat képviselő és szintén Liverpoolban tartózkodó Careers Management Group vezetői elmondták, hogy a két fiatal labdarúgó esetében nem volt szükség egyetlen próbajátékra sem, ami ennyi idős korú játékosoknál egy ilyen szintű klub esetében szinte példátlannak mondható.

A megegyezést rendkívüli módon segítette, hogy az MTK a Liverpool kérésére hozzájárult ahhoz, hogy Németh és Simon az itthon zajló bajnokság lezárulta előtt kiutazzon Liverpoolba.

A Liverpool a BL döntő másnapján kérte, hogy pénteken kerüljön sor az orvosi vizsgálatra mert az az utolsó munkanapja a szabadságolások előtt Rafael Beniteznek és az orvosi illetve edzői stábnak.

Forrás:mtkhungaria.hu