Női kézilabda-vb - Először győzött a magyar válogatott

Sport - 2017-12-05

wholesale inkjet photo paper

wholesale inkjet paper

cheap inkjet paper

cheap inkjet photo paper

- A magyar női kézilabda-válogatott 33-15-re legyőzte Argentína csapatát kedden a németországi világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Bietigheim-Bissingenben.

Wilko discount

Buyagift vouchers

SimplyBe discount

Topman vouchers

A magyar együttes szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, következő ellenfele pedig Lengyelország lesz csütörtökön 14 órától. A csoportnak tagja még Csehország, a nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Eredmény, 3. forduló, B csoport:

Magyarország-Argentína 33-15 (18-7)

------------------------------------

Bietigheim-Bissingen, 2200 néző, v.: Schulze, Tonnies (németek)

lövések/gólok: 43/33, illetve 36/15

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/1

kiállítások: 8, illetve 4 perc

Magyarország:

-------------

Janurik - Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 2, Kisfaludy 2, Szekeres 2, Kovács A. 7, Lukács 3. Cserék: Görbicz 4, Klivinyi 2, Mayer 2, Bódi 3, Kovacsics 1, Háfra 2, Tóth G., Mészáros

Pontatlan támadójátékkal kezdtek a magyarok, a labdavesztések és a rossz lövések miatt csak a tizedik percben vezettek először (4-3). Aztán Janurik Kinga védései és Kovács Anna góljai lendületet adtak a csapatnak, amely így fokozatosan növelte előnyét.

Az ellenfél nyolc percen keresztül nem talált a hálóba, a magyarok közül pedig önbizalomnövelő gólokat dobtak azok a játékosok, akiknek eddig problémájuk volt a helyzetkihasználással. A 27. percben már tíz találat volt a különbség, és gyors ellentámadások végén elért góljainak köszönhetően a szünetig ezt tovább növelte a magyar csapat (18-7).

A második felvonást sem kezdték ugyanakkor jól a magyarok, ezért Kim Rasmussen szövetségi kapitány a hatodik percben időt kért, hiszen tíz alá csökkent a különbség (20-11). Ezt követően hatékonyabbá váltak a támadások, és egy 8-1-es sorozattal sikerült megalapozni a rendkívül fölényes sikert (33-15).

Az argentin válogatott legeredményesebb tagja öt találattal Florencia Ponce de Leon volt. A meccs legjobbjának nem a hét gólos Kovács Annát, hanem a kapus Janurik Kingát választották.