Ötgólos hátrányból felállva nyerte meg újabb hazai meccsét a DVSC-Fórum.

Sport - 2012-01-21

A csapat ismét csodálatosan harcolt, a közönség pedig belehajszolta a sikerbe a lányokat. Mindenki tudta, milyen fontos meccs vár a csapatra a Kiskunhalas ellen, talán éppen ezért a lányok ezúttal idegesen kezdtek. Ennek ellenére vezettünk, mert Makai Vera remekül védett. Szamoránsky Anikó ellen azonban sajnos nem ellenszerünk, a vendégek beállósa sorra lőtte a gólokat, így szünetig kétgólos előnyt szereztek a halasiak.

Fordulás után még nagyobb lett a baj, már öttel is elhúzott a vendégcsapat. A közönség ekkor sem lankadt, s ez erőt adott a Loki játékosainak. Emberelőnyben kezdtük el a felzárkózást, s 21-23-ig viszonylag egyszerűen fel is jöttünk. Ekkor azonban, mintha elátkozták volna a csapatot, előbb tíz másodpercen belül kimaradt két hétméteres, majd a vendégek támadásánál előbb Karalyos Orsit, majd Kazai Anitát is kiállították, sőt büntetőt lőhettek a vendégek. Makai Vera hárított, s ezután sikerült kihúzni a majd kétperces kettős hátrányt. Ez pedig hatalmas lökést adott a lányoknak, a hajrában már újra száguldott a Lokomotív, 30-27-es siker lett a vége.

 

Kezdődhetett a fiatal DVSC és a közönség már megszokott közös ünneplése. A sikert is együtt harcolták ki!

 

DVSC-FÓRUM-KISKUNHALASI NKSE 30-27 (14-16)

 

Debrecen 1500 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.

 

DVSC: MAKAI – VARSÁNYI 4 (1), Bálint, KARALYOS 4, SISKA 8 (1), KUDOR 5, SZILÁGYI Á. 5. Csere: DAKOS 4 (1), Karnik Sz. Kazai. Edző: Köstner Vilmos

 

KISKUNHALAS: PETHŐ – Sterbik 2, Takács B. 3, Tápai A. 1, SZAMORÁNSKY A. 8, BARNA 8. Kurgyis 3. Csere: SCHOLTZ (kapus) Fehér V., Valovics 2. Edző: Dankó Ervin

 

Az eredmény alakulása. 10. p.: 6-4. 21. p.: 10-10. 35. p.: 15-20. 43. p.: 21-22. 53. p.: 26-24.

 

Kiállítások: 6, ill 2 perc

 

Hétméteresek: 5/3, ill 3/0

 

MESTERMÉRLEG:

 

Köstner Vilmos: - Azért különösen értékes ez a győzelem, mert ötgólos hátrányból sikerült fordítani a rutinos játékosokból álló Kiskunhalas ellen. Ez sokat jelenthet számunkra a jövőre nézve!

 

Dankó Ervin: - Sajnos vékony jégen járunk és rendre beszakad alattunk.

 

Forrás:

www.dvsckezilabda.hu