Öttusa Eb - Ezüstérmes Marosi és a férfi csapat

Sport - 2018-07-22

- Ezüstérmet nyert Marosi Ádám a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben Demeter Bencével és Regős Gergellyel együtt csapatban is második lett.

Demeter ötödik, Regős 27. helyen végzett. Győzött a francia Valentin Prades, míg harmadikként a brit Joseph Choong zárt. Csapatban a franciák voltak a legjobbak, a bronzérmet pedig az ukránok harcolták ki.

A 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes, 2013-ban Eb-győztes Marosi tizedik volt az úszás után, de vívásban remekelt, 23 győzelemmel kiharcolt második helyével összesítésben is ebbe a pozícióba került, melyet az egy verőhibával teljesített lovaglásával megőrzött

A második helyezett Marosi Ádám az öttusa Európa-bajnokságon a férfiak hagyományos versenye döntőjének lövészet-futás kombinált száma után. MTI Fotó: Kovács Tamás

.A kombinált számban az első két lövészet után az élen haladt, aztán a harmadik sorozatát követően Prades megelőzte, negyedikre viszont megint ő futott ki elsőként a lőállásból. A győzelmet jobb hajrájával harcolta ki a francia öttusázó.