Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Krueger és Liuék is simán vették az 1000 méter előselejtezőjét

Sport - 2021-11-19

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry is gond nélkül jutott tovább az előselejtezős futamából 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.

A második versenynap első magyar férfi szereplője, az amerikai színekben ebben a számban olimpiai ezüstérmes Krueger harmadikként kapta el a startot, majd tapsot kiváltóan előzött az élre, és pozícióját megtartva haladt át a célvonalon.

"Hoztam a kötelezőt, eddig minden az elképzeléseimnek megfelelően alakul" - értékelt röviden Krueger.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang taktikusan kivárt, amíg a csoport többi tagja "gyűrte egymást", ő pedig a hajrában mintaszerű előzésekkel élre állt, így futamgyőztes lett ő is.

"Éreztem, hogy jobb távol maradni a veszélyes csatáktól, aztán elléptem, ahogy láttam, van helyem az előzésre. Figyelni kellett, de napindító futamnak nagyon jó volt" - mondta az MTI-nek a fiatalabbik Liu.

A szintén minden fontos címet begyűjtött testvére, a szombaton 26 éves Liu Shaolin Sándor ugyancsak kivárt, és amikor kellett, feljött a második, továbbjutó helyre.

"Az utolsó körökben kinéztem az edzőmre, hogy menjek-e az első helyért, de jelezte, hogy nem kell. Jobban éreztem magam, mint csütörtökön, kezdésnek megfelelt" - mondta Liu Shaolin.

Ezen a távon a 32 legjobb jut ki a februári pekingi olimpiára, és egyiküknek sem kell izgulnia - igaz, rontaniuk sem szabad -, mert Liu Shaolin a hatodik, Krueger a tizedik, Liu Shaoang a 22. helyen állt a debreceni forduló előtt.

Csütörtökön mindhárman sikerrel vették az 500 és az 1500 méter selejtezőjét, így előbbiben negyed-, utóbbiban elődöntősök.

A női 1000 méter előselejtezőből Kónya Zsófia és Jászapáti Petra jutott tovább a 12.49-kor rajtoló selejtezőbe, Bácskai Sára Lucát szabálytalan előzés miatt kizárták.