Salakmotorosk derbije Debrecenben

Sport - 2010-08-20

Augusztus 20-án, a Gázvezeték utcai stadionban, 16 órától salakmotorversenyt rendeznek az arénában. A  virágkarnevál legjelentősebb sporteseményének házigazdái, a Debrecen Speedway illetékesei igencsak kitesznek magukért, mivel a rendezvényen három megmérettetést is láthat a publikum.

Az úgynevezett nulladik futamban, a Simon Miklós-emlékversenyen, a több mint két éve elhunyt debreceni sportvezető egykori klubjában, a Simon&Wolf SC-ben motorozó pilóták mérik össze erejüket. A tervek szerint a „Farkas-futamban” Tihanyi Sándor, Ferjan Matej, Tabaka József, Maciej Kuciapa és Nagy Róbert küzd egymással.

 

A nemzetközi csapatkupán ahol öt gárda triója száll harcba a végső győzelemért. A lebonyolítási szisztémában változtatott a rendezőség, 18 futamot láthat a nézősereg, így minden pilóta megmérkőzik minden riválissal.

A  SpeedWolf Debrecen a Ferjan Matej, Maciej Kuciapa, Michal Szczepaniak hármastól várja a sikert, míg a Gyulai Speedway Club várhatóan Benkő Rolanddal, Bencze Zsolttal és Szatmári Lászlóval érkezik a cívisvárosba. A házigazda Debrecen Speedway klub a Tabaka József, James Wright, Renat Gafurov összetételben készül a megmérettetésre, míg a szintén az első helyre pályázó szegedi Big’s SC  Magosi Norbertben, Nagy Róbertben és Krzysztof Jablonskiban bízhat. A mezőny ötödik alakulatát, Szlovéniát Matija Duh, Samo Kukovica és Matic Voldrih képviseli.

 

 A startlista erősségét jelzi, hogy Ferjan Matej révén egy korábbi Grand Prix-s, míg Krzysztof Jablonski és Ranat Gafurov személyében egy Európa-bajnok is starthoz áll, ráadásul az orosz pilóta tavaly lett a kontinens legjobbja.

 

 

 

Debrecen bajnoka

 

 

A hatalmas csatákat ígérő csapatversenyt követően Debrecen Nagydíjáért küzdenek majd a versenyzők, s ebben a csörtében a legjobb magyar vaspapucsosok szállnak majd harcba.