Sárosi Laura fair play-díjat vett át Zsófia spanyol királynétól

Sport - 2018-02-19

A tollaslabdázó Sárosi Laura fair play-díjat vett át Madridban Zsófia spanyol királynétól hétfőn. Sárosi a királyi rezidencián tartott zárt körű ünnepségen kapta meg a királynéról elnevezett elismerést, amelyet két évvel ezelőtti sportszerű cselekedetéért kapott. Kiemelte, az eseményen az egész királyi család ott volt, így VI. Fülöp király és felesége is.

"Hatalmas élmény volt átvenni a díjat, és találkozni a királyi családdal" - fogalmazott Sárosi Laura. A 25 éves versenyző elmondta: "Ezt az elismerést idáig spanyolok kapták meg, és idén is én voltam az egyetlen nem spanyol díjazott a 13 kategóriában".

A 2016-os riói olimpia előtt a kvótáért harcoló Sárosi Laura a franciaországi La Roche sur Yon-ban rendezett Eb második körében 1-0-ra vezetett a német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést, és nagy lépést tett volna a kvótaszerzés felé. Sárosi rögtön odaadta tartalék cipőjét ellenfelének, aki végül legyőzte őt.

Sárosi Laura tollaslabdaversenyző, miután átvette a legsportszerűbb cselekedetért járó Zsófia királyné-díjat I. János Károly volt spanyol király feleségétől, Zsófia királynétól. MTI Fotó: Magyarország

Sárosi végül a ranglista alapján megszerezte a kvótát, ezzel húsz év után szerepelt újra magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza