Schumacher: Nem adom fel! 

Sport - 2006-06-12

A német sztárpilóta a szebb folytatásban bízik, miután Fernando Alonso nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei nyolcadik futamát, a Brit Nagydíjat. A Ferrari hétszeres világbajnoka szerint Alonso éppúgy elveszítheti előnyét, ahogy megszerezte.

Michael Schumacher Amerikába utazik szabadságra, hogy ott próbáljon felülemelkedni problémáin és felkészülten állhasson rajthoz Montrealban és Indianapolisban. A hétszeres világbajnok pilóta hétfőn megerősítette elhatározását, miszerint a két észak-amerikai verseny előtt a tengerentúlon lazít, ahogy az az elmúlt években már lassan hagyománnyá vált. A 37 éves legenda a Silverstone-i futamot követően rendkívül bosszús volt, mivel hátránya a pontversenyben vezető Fernando Alonsoval szemben megint nőtt.

 

"Nem titok, hogy a bajnoki küzdelem nagyon keménynek tűnik." - vallotta be Schumacher. "Mindazonáltal, ahogy Fernando képes volt előnyt szerezni a szezon első felében, úgy természetesen el is veszítheti azt."

"Túl sok verseny van még ahhoz, hogy egyszerűen feladjam." - jelentette ki a német pilóta.

Reményt kelthet a Ferrari háza táján, hogy a következő két verseny helyszíne, Montreal és Indianapolis inkább a vörös gépeknek kedvez, hiszen tele van hosszú egyenesekkel.

"Mindkettő nagyon gyors pálya, és mi nagyon-nagyon jó végsebességet értünk el az egyenesekben." - mondta az istálló technikai igazgatója, Ross Brawn.