Senánszky Petrát a Nemzeti Sportszövetség is elismerte

Sport - 2012-02-20

Az eddigi legrangosabb elismerésben részesült Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub 2011-ben Világbajnok és junior Európa Bajnok versenyzője, hiszen az Év Utánpótlás Sportolójává választotta a Nemzeti Sportszövetség.

A 200 méteres uszonyos gyorsúszás felnőtt világcsúcstartója ezzel ismét történelmet írt, hiszen deb-receni nevelésű sportoló eddig még nem részesült ilyen elismerésben. A Nemzeti Sportszövetség díjazottjai minden olimpiai és nem olimpiai sportág figyelembe vételével kerültek ki, a sportági szakszövetségek szavazatai alapján.

 

„ Mindig nagyon jó érzéssel tölt el, amikor elismerik az eredményeimet, különösen akkor, amikor maga a sportszakma választ a legjobbnak. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott ebben, talán ez eddigi pályafutásom legnagyobb elismerése!

 

Ugyanakkor sajnos keserűséget is érzek, hiszen az országos szintű elismerések mellett itthon egé-szen mást tapasztalok. Nemrég például a Debreceni Sportuszodában levették a világbajnoki arany-érmemet megörökítő képet az uszoda faláról, mondván, hogy nem illik oda, amit nem igazán tudok magamban hova tenni. Miskolcon és Hódmezővásárhelyen például emléktábla is megörökíti az úszásaimat… ” – nyilatkozta a fiatal világbajnoknő.