Sousa lefejelt egy újságírót, az MSÚSZ bocsánatkérést vár

Sport - 2011-09-15

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége felszólítja Paolo Sousát, a Videoton labdarúgócsapatának edzőjét, hogy hivatalos úton a lehető legrövidebb időn belül nyilvánosan kérjen bocsánatot Borbola Bencétől, a Nemzeti Sport újságírójától, akit egy szerda esti barátságos mérkőzésen lefejelt.

Az MSÚSZ irányító testülete - amint azt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében jelzi - megdöbbenéssel értesült az incidensről. Arról, hogy szerdán, Felcsúton - ahol a FourFourTwo magazin és a Videoton-Puskás Akadémia vegyes csapata a Nemzeti Sport együttesével csapott össze - "a mérkőzés második félidejében a Videoton NB I-es felnőtt csapatának vezetőedzője, a portugál Paolo Sousa lefejelte Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját". Az MSÚSZ elnökségének tudomása szerint a mérkőzés hevében Sousa és Borbola többször is összeszólalkozott, de amint azt a testület leszögezi: "bármi is történt kettejük között, a kétszeres BL-győztes portugál szakember tettére sem mentség, sem magyarázat nincs".

    Az eset után Borbola Bence fejét három öltéssel varrták össze a kórházban. A sértett rendőrségi feljelentést tett Sousa ellen.

    Az MSÚSZ elnöksége elítéli a történteket, "egyben érdeklődéssel várja a Videoton vezetésének hivatalos véleményét a történtekről, s azt is, hogy a sajnálatos incidens után milyen szankciókra számíthat a magáról megfeledkezett tréner".