Szuperkupa: jó erőfelmérő, Leandro nélkül

Sport - 2006-07-17

A felkészülési időszak egyik legjelentősebb állomásához érkezik hétfőn este a DVSC-AVE Ásványvíz alakulata: a bajnokcsapat a Magyar Kupa-győztesével a Fehérvárral mérkőzik a Sóstói Stadionban a Szuperkupa első összecsapásán.

Az ifjú tehetség, a mindössze 18 éves Rezes László marad az első csapatnál; az előző idényben a Létavértesben játszó labdarúgó már télen meggyőzte a szakmai stábot a tehetségéről. Balogh Zoltán és Zsolnai Róbert a nyáron érkeztek Debrecenbe.

 

A Bajnokok Ligája selejtezőjére július 26-án, míg a bajnoki rajtra július 29-én kerül sor. A  szerdán három évre Debrecenbe igazolt válogatott játékos, Leandro hétfőtől ismét az Üllői úton készül, mivel a szerződésével némi probléma adódott.

       

Leandro szerződése 2006. június 30-án lejárt a Ferencvárosnál. A zöld-fehér klub tartozik a játékosnak, emiatt azért, hogy az FTC megfeleljen a klublicensznek és indulhasson a bajnokságban, a labdarúgó a kifizetésre haladékot adott az FTC-nek. Miután a játékos a DVSC-vel megállapodott, a Ferencváros elővette azt a szerződésmódosítást, amit még 2004-ben írattak alá Leandróval: amennyiben a szerződés lejárta előtt egyik fél sem nyilatkozik a hosszabbításról, akkor a megállapodás automatikusan meghosszabbítódik 2006. december 31-ig. Erről a játékos elfelejtkezett, és ezt most a Ferencváros érvényesíteni akarja annak ellenére, hogy a labdarúgó elfogadta az elmaradt bérről szóló átütemezést.