Társasági nyereségadójából 402 millióval támogatja a sportot a Bige Holding Csoport

Sport - 2011-12-28

Társasági nyereségadójából 402 millió forinttal támogatja a sportot a Bige Holding Csoport - jelentette be Bige László tulajdonos-elnök Nyíregyházán tartott  sajtótájékoztatóján. Az új törvényi lehetőség alapján a legnagyobb összeget, mintegy 300 millió forintot a Magyar Kosárlabda Szövetséghez tartozó klubok és utánpótlás-nevelő sportegyesületek kapták - mondta a hazai vegyiparban és műtrágyagyártásban meghatározó szerepet betöltő cégcsoport vezetője. 

.     Hozzátette: a támogatást kérők pályázata alapján a 402 milliós összeg több mint fele, 202,9 millió forint nyolc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sportszervezethez került. A labdarúgó NB III Tisza-csoportjában listavezető Nyírbátori Futball Club, valamint hét nyíregyházi egyesület, a kosárlabdázók mellett jégkorongozók és vízilabdázók, illetve az utánpótlás-nevelő Nyírsuli Kft. részesült a támogatásból.    

 

 Bige László a sajtótájékoztatón megjelent nyírségi érintett sportvezetőket arra biztatta, hogy jövőre is adják be támogatáskérő pályázataikat, mint hangsúlyozta, "merjenek nagyot álmodni, hiszen a cégcsoport jelentős forrást tud nyereségadójából biztosítani az úgynevezett látványsportágaknak".     Megjegyezte: a Bige Holding Csoport az idén 30 milliárd forint összegű nyereséget ért el tevékenysége során.    

A csoport tulajdonos elnöke megerősítette azt is, hogy részt kívánnak vállalni a nyíregyházi sportcsarnok tervezett felújításából, amelynek költségeihez jelentős forrást tudnának biztosítani. A beruházáshoz a cégcsoport már bírja a létesítménytulajdonosok, a megyei kormányhivatal és a nyíregyházi önkormányzat vezetőinek előzetes hozzájárulását is.   

  Máthé Csaba, a Bujtosi Szabadidő Csarnok igazgatója az MTI kérdéseire válaszolva elmondta: mintegy 650 millió forintból újítanák fel az 1988-ban épült sportcsarnokot, s hozzá télen üzemelő jégpálya is készülne a helyi jégkorongcsapat otthonaként.     A beruházáshoz a saját forrást, mintegy 150 millió forintot kellene a kormányhivatalnak és az önkormányzatnak fizetnie, míg a többi pénzt a Bige Holding Csoport adná.