Tavaszi Sportnap a Debreceni Egyetemen

Sport - 2008-04-15

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Tavaszi Egyetemi Sportnapot a Debreceni Egyetem Sportigazgatósága április 19-én. A hazai felsőoktatási intézményekben rendszeresen megjelennek olyan sporthoz kapcsolódó nagyrendezvények, amelyek a hallgatók jelentős tömegét tudják megmozgatni.

A hallgatói sportéletet fellendítő tevékenység újabb állomása a Tavaszi Egyetemi Sportnap, amely révén kifejezetten az amatőr sport szintjén igyekeznek minél több érdeklődőt bevonni a programokba.

A régóta tervezett sportnap időpontja a tanév elején alakult ki, amikor véglegesedett az egyetemi sport versenynaptára. A szombati rendezés mellett szól, hogy hétköznap az aktívan sportoló hallgatók legalább annyira elfoglaltak, mint a lebonyolításért felelős egyetemi testnevelők, ráadásul hétvégén jobban kihasználhatók a sportnap egyetemi kampuszokon kívül eső helyszínei (sportuszoda, konditermek, fitnesztermek).

 

Az április 19-ei dátum kiválasztásánál szintén fontos szempont volt, hogy a kellemes tavaszi szombaton a családok is jobban ki tudnak együtt mozdulni, hiszen nemcsak egyetemisták és egyetemi dolgozók, hanem az egyetemhez nem kötődő debreceniek is részt vehetnek a rendezvényen.

 

A Tavaszi Egyetemi Sportnap számos helyszínen (Kassai úti kampusz, Böszörményi úti kampusz, DEAC Sporttelep, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, stb.), több mint 30 programmal igyekszik a sport terén létező elvárásokat kielégíteni, a kosárlabdától kezdve a tekén át a fallabdáig a legváltozatosabb sportágakban lesznek bajnokságok, versenyek, karok közötti összecsapások. Az egyetem polgárai szabadon vehetik igénybe a Sportuszoda, továbbá hét városi fitnesz- és szabadidőközpont szolgáltatásait is. Különösen izgalmasnak ígérkezik a nemzetközi labdarúgó bajnokság, melyben izraeli, iráni, izlandi, norvég, magyar, illetve Erasmus-ösztöndíjas vegyes csapatok mérik össze erejüket a DEAC sportpályáin. A programok 80 százalékára semmilyen előzetes jelentkezésre nincs szükség, a helyszínen bárki bekapcsolódhat, legyen szó akár íjászatról, teniszről, vagy a Vekeri-tóra tervezett kerékpártúráról.

 

A Tavaszi Egyetemi Sportnapon az egészséges életmód jegyében a sportprogramokon túl egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeznek, lesz lehetőség látásvizsgálatra és fogászati állapotfelmérésre, vércukorszint-mérésre és arteriográfos érvizsgálatra is.

 

(www.edupress.hu)