Telt ház, nagy küzdelem, győzelem!

Sport - 2011-08-14
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata 2-1-re legyőzte a Videotont az OTP Bank Liga 5. fordulójában.A Ferencváros elleni mérkőzés után ismét nagy rangadót rendeztek az Oláh Gábor utcai stadionban: a bajnoki címvédő Videoton látogatott Debrecenbe. A Loki veretlenül várta a mérkőzést, az elmúlt három bajnokin még gólt se kapott.

az előjelek kiválóak voltak, csakhogy az erős játékerőt képviselő fehérváriak ellen senki sem mehet biztosra, még akkor sem, ha Kaposváron sima vereséget szenvedtek. A két együttes csatáját az elmúlt években nagy figyelem kíséri, különösen a média részéről. A sajtópáholy ezúttal teljesen tele volt, mint ahogy a VIP-rész is. És megteltek a lelátók is, az összes jegy elfogyott a mérkőzés kezdetére, csak a vendégszektor volt foghíjas, meglepően kevesen, körülbelül kétszázan kísérték el az előző szezon bajnokát.

 

A kezdőrúgást Madar Máté, a Loki egykori kiváló futballistájának, Madar Csabának a fia végezhette, édesapjától kapta ezt a lehetőséget ajándékba 12. szülinapja alkalmából.

 

Győzelemre hangolva - volt olvasható a Loki-ultrák által készített transzparensen. A debreceni drukkerek ezúttal is kitettek magukért, látványos koreográfiával készültek. Csapatunk igyekezett komolyan venni a megfogalmazottakat, és Kulcsár Tamás révén már a 3. percben vezetést szereztünk, támadónk egy előrevágott labdát emelt a 16-osról a kapuba.

 

A gól után nehéz perceket éltünk át, mert nagyon nyomott a Videoton, majd miután megnyugodtunk, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. Ahogy számítani lehetett rá, hatalmas volt az iram és a küzdelem, rangadóhoz méltó volt az összecsapás, mindkét oldalon akadtak helyzetek. Fél óra után megint feljöttek a vendégek, és a 41. percben az egyenlítést is összehozták: a menteni igyekvő Korhut a saját kapujába lőtt, ezután a Videoton támadója, André Alves rendkívül sportszerűtlen módon hergelte a Loki-szurkolókat, meg is kapta érte a sárga lapot.

 

A szünetben cserélt Kondás Elemér: Rezes helyett Yannick folytatta. Még egy perc sem telt el, és ismét a Lokinál volt az előny: Ramos vágta a hálóba a labdát. A veszély azonban nem múlt el, mert amikor elvesztettük elöl a labdát, a Videoton pillanatok alatt lekontrázott minket, és a kapunk előtt termett. Vezetőedzőnk Spitzmüller István beállításával próbálta stabilizálni a középpályát, és valóban stabilabbak lettünk. Az utolsó negyedórában főleg a középpályán folyt már a küzdelem, de időnként meg-megvillant mindkét csapat.

 

A Loki nagy küzdelemben győzte le egyik legnagyobb riválisát, és továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a tabellát.

 

DVSC-TEVA – Videoton 2-1 (1-1)

 

Debrecen, 9500 néző. Vezette: Kassai (Erős, Kispál)

DVSC: Novakovics – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Spitzmüller 65.), Ramos, Szakály, Rezes (Yannick 46.) – Kulcsár (Szilágyi 86.), S. Nikolic

Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták (Vasiljevics 85.), Vaskó, Horváth G. – Gosztonyi (Nagy D. 57.), Sándor Gy. (N. Nikolic 79.), Mitrovics, Elek,  Brandao – Alves

Gól: Kulcsár (3.), Korhut (öngól, 41.), Ramos (47.)

Sárga lap: Korhut (31.), Bódi (34.), Vaskó (38.), Alves (41.), Lipták (74.), N. Nikolic (84.)

 

Forrás:dvsc.hu