Török Dániel bizonyított

Sport - 2007-08-21

Vasárnap este, ötödik – vagyis jubileumi – alkalommal rendezték meg a K1 Magyar Nagydíjat a Főnix Csarnokban. A hazai szurkolók nagy örömére az idei győzelem egy debreceni titáné, Török Dánielé lett, aki holland, magyar és francia ellenfeleit utasította maga mögé.

Vasárnap este megtelt a Főnix Csarnok, a küzdősportok szerelmesei töltötték meg az arénát. A mérkőzések elsőként egy tartalék meccsel kezdődtek, amire azért van szükség, hogy ha valaki megsérül, akkor a tartalékmérkőzés  győztese léphet a sérült helyébe. Két magyar induló közül Kiss Balázs nyert, ám mivel senki nem sérült le, így a győztes nem állhatott újra a ringbe.

Ezután megkezdődtek az elődöntők, ahonnan mindenki meglepetésére a debreceni Zilai Sándor nem jutott tovább. Pedig elmondása szerint élete legjobb formájában volt, ám ellenfele, Jánosi László 3-0és pontozással verte a cívisvárosi thai-box magyar bajnokot. A hazai szurkolók azonban örülhettek, mivel Török Dánielnek sikerült elverni a holland Mark Bost, és ezzel bejutott a középdöntőbe.

A középdöntők előtt sor került egy K1 Max mérkőzésre, ahol ismét debreceni siker született. A Fontana SE színeiben induló Nagy Zsolt győzedelmeskedett technikai KO-val a horvát Goran Kovacevic ellen (A K1 Max-ban a könnyű súlycsoportba tartozó versenyzők indulnak.) A nézők egy MMA szabályai szerint zajló mérkőzést is láthattak, ami annyiban különbözik a K1-től, hogy engedélyezett a könyökütés és a földharc is.

A fokozódó hangulat közepette kezdetét vették a középdöntők. Veres Ádám, Török Dániel, a francia Souleimane Konate és Jánosi László harcolt a döntőbe jutásért.  A pontozás alapján a Fontana SE színeiben versenyző Török Dániel és a francia harcos küzdhetett a győzelemért. Amíg ők pihentek, a nagyérdemű két presztízs küzdelmet tekinthetett meg. Nagy Tibor és Karacs Attila léphetett a ringbe. Nagy Tibort 2-1-es pontozással legyőzte a cseh Petar Majstorovis, ám Karacs Attila simán verte olasz ellenfelét, Luca Sabatinit.

A presztízs mérkőzések után az est fénypontja következett. Az egész csarnok és a már kiesett magyar harcosok egy emberként bíztatták Danit. Aki töretlenül kezdeményezett a francia ellen és sorra bombázta a pontot érő találataival. Három izgalmas menetet láthattunk, ahol végig a cívisvárosi volt fölényben, ám Souleimane is okozott veszélyesnek tűnő ütéseket, illetve rúgásokat.

A harmadik menet után kihirdették az eredményt: pontozással, 3-0-ra Dani győzött, az a Török Dániel, aki a 2007-es K1 európai selejtezőn vívta meg első k1-es mérkőzését. Már kiderült tehetsége a kyokushin karateban, és most K1-ben is bebizonyította, hogy van helye  ebben a sportágban.

 

Tóth Ivett