Új ökölvívó edzőhely Debrecenben

Sport - 2011-02-10

Az önkormányzat felajánlása jóvoltából a DVSC Ökölvívó Kft. a régi, Vágóhíd utcai edzőterme helyett 2011. január 1-je óta már új helyen, az Angyalföld téri Euró Szakiskola és Szakközépiskola tornatermében tarthatja edzéseit.

A város közgyűlésének határozata alapján a DVSC Ökölvívó Kft. edzőtermét is magában foglaló Vágóhíd utcai ingatlant az önkormányzat 2010-ben értékesítette, ezért a bokszolóknak 2010. december 31-ig ki kellett költözniük onnan.

A kft. ezért azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a korábbiakhoz hasonlóan térítésmentesen juthassanak a Debrecenben edzőteremhez.

 

 

A megoldási lehetőséget a tócóskerti Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményhez tartozó, Angyalföld tér 7. alatti épület – melyben jelenleg az Euró Szakiskola és Szakközépiskola, Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium működik – tornaterme és kiszolgáló helyiségei (mosdók, öltözők) nyújtották. Az öklözők 2011. január 1-jétől – határozatlan ideig – térítésmentesen használhatják hetente hétfőtől péntekig 10 órától 11.30 óráig, valamint 16.30-tól 20 óráig a tornaterem felét és a kiszolgáló helyiségeket, míg havonta egy alkalommal hétvégén 9 és 16 óra között az egész területet. A tornaterem és a hozzá tartozó helyiségek közüzemi díjait az általa használt területrész arányában fizeti a DVSC Ökölvívó Kft.

– Bázist szeretnénk teremteni a debreceni ökölvívásnak – hangsúlyozta dr. Papp László alpolgármester a 2011. február 8-án megtartott sajtótájékoztatón. – Szabó Sándor, mint vállalkozó, felvállalta ennek támogatását, ami egyfajta missziós tevékenységnek is tekinthető, hiszen a sport remek integráló erővel bír a gyerekek számára.

Az egyesület vezetője, a tavaly októberben Hajós Alfréd-díjjal is kitüntetett Szabó Sándor elmondása szerint szemei előtt két cél lebeg: az eddig eredményeik túlszárnyalása (amelyhez most már adottak a feltételek), valamint az egylet európai szintűvé emelése.