US Open - Andy Murray diadalmaskodott

Sport - 2012-09-11

- A brit Andy Murray nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen a férfi egyest, miután magyar idő szerint keddre virradóra, hatalmas küzdelemben, öt játszmában győzött a szerb Novak Djokovic ellen.

 

    A skót származású Murray pályafutása első Grand Slam-tornáját nyerte meg a zsúfolásig megtelt Arthur Ashe Stadionban. Fred Perry 1936-os győzelme óta ő az első brit teniszező, aki GS-viadalon diadalmaskodott. A mérkőzés csaknem öt órán - 4 óra 54 percen - át tartott.

 

    Eredmény:

Férfi egyes, döntő:

---------------------

Andy Murray (brit, 3.)-Novak Djokovic (szerb, 2.): 7:6 (12-10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2

 

A US Open hétfő esti döntőjében pályafutása első Grand Slam-diadalát arató brit Andy Murray a harmadik helyre jött fel a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

 

    A skót játékos a tengerentúli tornát sérülés miatt kihagyó spanyol Rafael Nadalt előzte meg a rangsorban, amelyet továbbra is a svájci Roger Federer vezet a US Open-döntőben vesztes szerb Novak Djokovic előtt.

    A férfi versenyeket szervező ATP hivatalos honlapja szerint a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos továbbra is Balázs Attila, aki - a legutóbbi álláshoz képest öt pozíciót javítva - jelenleg a 234. helyen áll.