Utolsó győzelem: DKSE-Airport Debrecen-Komló 33-28

Sport - 2007-12-16

A DKSE férfi kézilabdacsapat a tavaszi fordulóból előre hozott mérkőzést játszott szombat délután a Komló – az alapszakasz b osztályának harmadik helyezettje – ellen hazai pályán. Öt gólos győzelmet aratott Habuczky gárdája. A cívisvárosi alakulat ugyan megnyerte a mérkőzést, de a két gárda közti különbségből adódóan igen kevésnek tűnik az öt pontos különbség.

Maroknyi nézősereg előtt kezdte meg a 2007-es év utolsó mérkőzését a DKSE. A fiúk jó iramban kezdtek, dinamikus játékkal indult a találkozó. A debreceniek már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést. Gúnyáék parádéztak a pályán, a baranyai alakulat pedig próbálta tartani az iramot. Az első játékrész második felétől azonban nőtt a feszültség és néha majdnem átalakult boksz mérkőzésbe a kézilabda.

Czifráék hiába húztak bele, a szünetre hat gólos hazai vezetéssel vonultak le a pályáról.

A második játékrészben – hasonlóan az elsőhöz – a DKSD diktálta az iramot. A vendégcsapat nem egyszer a felező vonalig sem tudott eljutni, hiszen a szemfüles Rédei és Noris elhappolta a hosszú indításokat, és a legtöbb esetben értékesíteni is tudták a gólokat. A jó védekezésnek köszönhetően a DKSE fölénye már tíz gól volt. Ezt az utolsó negyed óráig tartani is tudták, amikor is a biztos győzelem tudatában Kovács Mihály edző majdnem az egész csapatot kicserélte. Az újonnan felhozott játékosok azonban nem hozták a várt formát, és az ölükbe pottyant győzelmet majdnem elszalasztották. A komlóiak felpörögtek, Kaplonyi és Péter Szabó Dávid is betalált Pereverzia Misi kapujába.

 

Kovács Mihály: - Nagy arányú győzelmet szalasztottunk el. Cserejátékosaink semmit nem tudtak hozzátenni a játékhoz, sőt, inkább elvettek belőle. Farkas József: - Az első félidei megfélemlítésnek lett eredménye.

 

DKSE-Airport Debrecen-Komló 33-28 (19-13) Debrecen, 400 néző, vezette: Baranyi, Szloska. DKSE: PEREVERZIA - GÚNYA 10/3, Rédei 4, Habuczki, FREY 8/3, Kelecsevics 3, Ambrus 3. Csere: Djordjevics (kapus), Roman, NORIS 5, Juhász Z., Tarnavölgyi, Hornyák, Sipos. Edző: Kovács Mihály Komló: Pókos - Csorba, Kékesi 3, HORVÁTH R. 4, Szappanos 3, CIFRA 8/4, Péter Szabó 3. Csere: Szabó T. (kapus), Molnár Z., Kilvinger 3, Nagy Z., Oszlár, Kaplonyi 2, Valaczkai 2/1. Edző: Farkas József Az eredmény alakulása. 8. p.: 5-3. 13. p.: 8-4. 21. p.: 13-8. 28. p.: 19-12. 37. p.: 25-14. 50. p.: 30-23. 54. p.: 30-25 Kiállítások: 12, ill. 8 perc Hétméteresek: 7/6, ill. 6/5

 

Tóth Ivett