Vadkakasok: kisebb költségvetés, szerényebb célok

Sport - 2006-06-07

A jelenlegi keretből Fodor Márton, Tóth Gábor és a Molnár fivérek maradnak kerettagok, mellettük továbbra is várhatóan a csapat tagja lesz Sejo Bukva, továbbá a debreceni nevelésű Boros Gábor és Papp Tamás is, amennyiben nem térnek vissza az Egyesült Államokba. Folyamatosan tárgyalások folynak Terry Williams-szel is.

          A Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. 2006. június 2-án igazgatósági ülést tartott, melynek során meghallgatták Rajko Toroman és Walke Károly edzők beszámolóját. A szakmai értékelés szerint az utolsó 2 hónap kivételével jól szerepelt a csapat, hiszen a bajnokság alapszakaszában csak egymás elleni eredménnyel szorult le a gárda az 1. helyről, valamint bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

      A csapat a bajnokság végére elfáradt, valamint sok sérülés nehezítette az edzésmunkát. Miután szűk kerettel futottak neki a Vadkakasok a bajnoki évnek, a sérülések felborították az edzéstervet. A bajnokság végén a csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, két fontos mérkőzésen is tudása alatt szerepelt, így nem sikerült bekerülnie sem a Magyar Kupa döntőjébe, sem a bajnoki elődöntőbe. Az igazgatósági tagok egyhangúan elfogadták a beszámolókat, a következő bajnoki évre szóló költségvetést és a szakmai célkitűzéseket.

        A vezetőség döntésének értelmében a következő idényben a költségvetés alacsonyabb lesz mint a 2005/2006. évi, melynek oka, hogy a Debreceni Vadkakasok  csapata ezúttal nem indul a nemzetközi kupasorozatban, továbbá a mérkőzések helyszíne az Oláh Gábor utcai sportcsarnok lesz. Az igazgatósági tagok egyetértettek abban, hogy a következő 1-2 bajnoki évben megfelelő hangsúlyt kell kapnia a pénzügyi stabilitás megteremtésének, az elsődleges cél annak megőrzése legyen.

      Az igazgatóság megerősítette pozíciójában Rajko Toromant és Walke Károlyt és egyben felhatalmazták a szerb-magyar edzőpárost, hogy a következő évadra állítsák össze a játékos-keretet. Toroman mester azt javasolta, hogy a csapatban minél több fiatal, tehetséges magyar játékos legyen. Ennek érdekében több játékossal folytat a klub tárgyalásokat, melyek eredményéről hamarosan tájékoztatják a nyilvánosságot.

      A jelenlegi keretből a következő idényben  nem számítanak minden játékosra a vezetők. A magyarok közül Fodor Márton, Tóth Gábor és a Molnár fivérek maradnak kerettagok, mellettük továbbra is várhatóan a csapat tagja lesz Sejo Bukva, továbbá a debreceni nevelésű Boros Gábor és Papp Tamás is, amennyiben nem térnek vissza az Egyesült Államokba. Folyamatosan tárgyalások folynak Terry Williams-szel is, aki előzetesen már jelezte, hogy szívesen visszatérne Debrecenbe. Több légióssal folyik tárgyalás, de a vezetők a magyar játékosok szerződtetésének függvényében döntenek a külföldiek szerepeltetéséről.

      Mint közismert, a 2006-2007-es bajnoki évben a csapatok mérkőzésenként 12 játékost nevezhetnek, melyből legfeljebb 5 lehet külföldi / 2 Európán kívüli és legfeljebb 3 nem EU-s/. Mind az edzők, mind a vezetők remélik, hogy sok tehetséges magyar játékost tudnak igazolni, / 7-8 fő /így nem szükséges kihasználni mind az 5 külföldi státuszt.

     Várhatóan nem lesz jövőre a csapat tagja az amerikai Wayne Powell, a litván Martynas Andriukaitis és a lengyel Tomasz Swietonski. Roman Horvat személye egyelőre kérdéses, róla a vezetőedző mondja ki a végső szót.

A csapat augusztus 14-én kezdi meg a felkészülést az ezúttal – rendhagyó módon – október elején kezdődő bajnokságra, melyben alapvető célként a bajnokság rájátszásába és a Magyar Kupa négyes döntőjébe történő bejutást jelölték meg. Az új játékosokat várhatóan június végén mutatják be a vezetők.