Visszatekintő: füttyszótól volt hangos a csarnok

Sport - 2007-02-21

Vasárnap este játszotta az Albacomp elleni Nb1-es mérkőzését a Debrecen. A mérkőzés izgalmakban gazdag és szoros volt. A cívisvárosiak ugyan partiban voltak az élvonal egyik legerősebb hazai csapatával, a meccs mégis hazai vereséggel zárult.

Végig nyílt mérkőzést láthattunk, olykor-olykor debreceni vezetésnek is a szemtanúi lehettünk. A meccset viszont a félidő után hangos füttyszó kísérte, ami nem a játékosoknak szólt, sokkal inkább a játékvezetőknek, akik a hosszú szünet után el is felejtették, hogy vissza kell jönniük a pályára.

A meccsen meghatározó szerepet játszott a Vadkakasok gárdájában Erdei Ádám, és Molnár Miklós, de Takács Dániel is jeleskedett pontos kosaraival. A debreceniek partiban tudtak maradni az Albacomp csapatával, ám néhány, nem feltétlenül jogosan megítélt büntető után elhúzott a székesfehérvári alakulat. Akárhányszor Kámán kezébe került a labda, mindig kosár lett a vége, a debreceniek nem tudták megállítani. Így az utolsó két negyedben a Vadkakasok csak felzárkózni próbáltak a vendégekhez. A szurkolótábor serényen bíztatta a csapatát, repkedtek is a két- és hárompontos kosarak a debreceni oldalról, de ezek sem segítettek, mert a fiúk pontatlan dobásai mellett a játékvezetők sem adták meg az esélyt az egyenlítésre, esetleg a győzelemre. Így, hogy már nyolcan voltak a kakasok ellen a pályán, nem meglepő: kikapott a csapat.

A fiatalokból álló gárda igen ígéretesnek számít, ugyanis meg tudta nehezíteni az ellenfél magyar válogatottakból és légiósokból álló csapatának a győzelmet!

 

 Vadkakasok-Albacomp: 72-90 (13-12; 12-21; 22-30; 25-27)

Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Valovics, Szabó G., Jakab

Vadkakasok: Molnár M. 17/9; Erdei 16/6; Takács D. 14/3; Kungler 10/6; Ambrusz 8/6; Szunyoghy 3/3; Baráth 2; Pálfalvi 2.

Albacomp: Horváth 18/9; Kámán 17/6; Brigita 15; Zujovic 11/6; Marciulionis 9/3; Góbi 8/8; Philips 8; Hanga 4.

 

 Tóth Ivett