2006 a hazugságok éve volt

Zavar keletkezett az MSZP kommunikációjában, erre enged ugyanis következtetni az az értékelés, amelyet Lendvai Ildikó frakcióvezető tett közzé szerda délelőtt.

A szocialista képviselőcsoport vezetőjének vagy nincs elég információja az ország állapotáról: a családok, a nyugdíjasok, a diákok, az alkalmazottak, a kis- és középvállalkozók lesújtó és kilátástalan helyzetéről, vagy pedig félretájékoztatták, hogy milyen karácsony elé néz Magyarország. Bár Lendvai Ildikó esetében a tájékozatlanság nem meglepő, elég ha emlékezetünkbe idézzük a gázáremelést határozottan tagadó korábbi kijelentését.

 

Lendvai gazdasági sikerként könyveli el, hogy a befektetők szemében javult a hitelesség, ezzel szemben az emberek tömegesen veszítik el állásukat, kevesebb pénzből kell kifizetniük a megemelkedett közműdíjakat, életerős emberek szociális segélyen lesznek kénytelenek élni. Veszélybe került az emberek egészsége, egy végigdolgozott élet után a nyugdíjasoknak súlyos napi gondokkal kell szembenézniük, a tandíj bevezetése még a jövő generációtól is elveszi a felemelkedés lehetőségét.

 

Az MSZP frakcióvezetője radikalizmusról, utcai zavargásokról beszél, mintha nem tudná, hogy a felháborodást főnökének, Gyurcsány Ferencnek balatonőszödi beszéde váltotta ki. A radikalizmus pedig elsősorban az október 23-án, a békés tüntetőkre gumilövedékekkel és könnygázzal rárontó rendőrség intézkedésében érhető tetten.

 

Ami tehát az MSZP szerint kihívás, az az emberek számára hazugság és nyomorúság. A „dübörög a gazdaság”, a „minket irigyel fél Európa” című mondatok, a balatonőszödi beszéd minden bizonnyal úgy rögzül az emberek fejében, hogy 2006 a hazugságok éve volt.

 

Halász Zsuzsa

szóvivő

KDNP