2006. december 5. Az Összetartozás Napja

A Magyar Demokrata Fórum Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2005. december 5-ére meghirdetette az Összetartozás Napját. A széthúzás helyett ez a dátum a magyarság együvé tartozását jelképezi még ma is!

Kezdeményezésünkkel azt kívántuk erősíteni, hogy immár két évvel ezelőtti népszavazás sikertelensége ellenére a határon túli honfitársainkkal egyek vagyunk, és egy nemzetet alkotunk. Nemet kell mondanunk a széthúzásra, a magyar emberek egymással szembeállítására. Felelősségteljes gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy ne csak hangoztassuk a tenni akarást az elszakadt nemzetrészek összetartásáért, hanem tegyünk is érte.

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás még ma is érezhető nyomokat hagyott a magyarság lelkében: a határon túliak úgy érezték, cserbenhagyták őket. A kezdeményezésnek az lett a veszte, hogy a szociális biztonságot állították szembe a nemzeti összetartozással, és ezért a magyar politikai elit egésze felelős. Épp ezért ennek a politikai elitnek a feladata az is, hogy a lehetőségek szerint orvosolja a sebeket. Azoké a politikusoké, akik a választópolgároktól kaptak felhatalmazást, hogy képviseljenek minket és érdekeinket.

2006. a morális értékek válságának éve. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy lehet lassítani a nemzetegyesítő lépéseket, de megakadályozni nem.

A 2006. szeptemberében, és az októberében történt sajnálatos események tükrében a Magyar Demokrata Fórum Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a békét, nyugalmat szerető emberek érdekeit figyelembe véve és adventre való felkészülés közben nem tartja meg a tavaly megrendezésre kerülő szabadtéri-utcai kulturális programját.

Az MDF azzal a kéréssel fordul a magyarságért és nemzetért felelősséget érző magyar állampolgárokhoz, hogy mindenki lelkiismerete szerint helyezze el a megemlékezés gyertyáit vagy virágait Debrecenben, a Magyar Fájdalom szobránál. Az MDF elnöksége 18 órakor néma főhajtás mellett emlékezik meg erről a napról.

Magyarország jövője érdekében az anyaországi magyarok nem kerülhetnek szembe a határon túli magyar testvéreikkel. Ennek érdekében újra egy nemzetté kell válnunk! Olyan nemzetté, amely büszke múltjára, örökségére és mely képes felülemelkedni csalárd tetteken.

 

 Debrecen, 2006. december 4.