Az MDF Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Dávid Ibolyát javasolja újra elnöknek

A Magyar Demokrata Fórum kétévenkénti szokásos tisztújítására került sor a Hajdú-Bihar Megyei Szervezetben is 2006. december 15-én. A helyi szervezetek tisztújítása és a választókerületi egyeztető fórumok delegálása alapján az MDF Megyei Választmánya újjáalakult, amely újra elnököt, elnökséget, az Etikai Bizottság és a Számvizsgáló Bizottság tagjait, valamint az Országos Választmány küldötteit választotta meg az MDF Alapszabályának értelmében.

A Választmány egyedüliként Makay Zsoltot javasolta megyei elnöknek, akit egyhangúlag, újabb két évre választottak meg az MDF Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnökének. A megye folyamatosan erősödött a rendszerváltás óta. Az MDF a 2004-es EP választáson 13. eredményt ért el, az idei országgyűlési választáson már 7. helyet foglalja el a megyék rangsorában, ősszel pedig már az 5. legjobb eredményt érte el. Hajdú-Biharban az ország egyik leggyengébb megyéjéből az ország egyik legerősebb, és Kelet-Magyarország legerősebb megyéje lett 2006-ra. A szervezet társelnöke újabb két évre Kálmánné Szabó Katalin.

Komor Sándort - Hajdúhadház alpolgármestere, és Dr. Nyakas Miklóst a szervezet alelnökeivé választották. A Választmány a következő elnökségi tagoknak szavazott bizalmat: Szeifert Ferencnek – Berettyóújfalu polgármesterének, Dr. Murvai Kiss Krisztiánnak – Hajdúböszörmény önkormányzati képviselőjének és Lakatos Tibornak - a megyei közgyűlés tagjának. Az elnökségi tagok esetében az országgyűlési és helyhatósági választási kampány munkájában aktívan részt vett fiatalok is képviseltetik magukat a tapasztalt idősebb generáció mellett.

Az Országos Választmányba a Megyei Választmány Makay Zsoltot, az MDF megyei elnökét, Kálmánné Szabó Katalint – az MDF városi elnökét, Turi Gábort, debreceni önkormányzati képviselőt, és Lakatos Tibort, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagját delegálja.

A Megyei Választmány döntött arról is, hogy kit javasol országos elnöknek, és az Országos Elnökség tagjaira is személyi javaslatokat tett. Az MDF Hajdú-Bihar Megyei Választmánya ismét Dávid Ibolyát jelöli az országos elnöki tisztségre. A Választmány úgy értékeli, hogy az elnök asszony vezetésével a Magyar Demokrata Fórum 2006-ban minden közvélemény-kutatást megcáfolva és a józan ítélőképességükre hallgató választópolgárok jóvoltából újra parlamenti erő lett, melyet tovább erősítettünk a helyhatósági választásokon, és 1994 óta először az SZDSZ-t is magunk mögé utasítottuk..

Az Országos Elnökségbe Hock Zoltán elnök-helyettest, Makay Zsolt hajdú-bihari pártelnököt, volt országos kampányfőnököt, Viniczai Tibor jelenlegi alelnököt, Székesfehérvár alpolgármesterét, Almássy Kornél országgyűlési képviselőt, budapesti elnököt és Szabó Miklós, Győr-Sopron megyei elnököt, Mosonmagyaróvár polgármesterét jelölték.

 

Debrecen, 2006. december 18.

Makay Zsolt s.k.

az MDF megyei elnöke