Kósa Lajos kérjen bocsánatot, és léptesse vissza Tiba Istvánt, a Fidesz jelöltjét!

A Hajdú-Bihar megyei bíróság ítélete megerősítette a területi választási bizottság korábbi döntését, miszerint Balmazújváros több választókerületében szavazatok vásárlásával nyert a Fidesz október 1-jén.

Dr. Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke felszólítja Kósa Lajost, a Fidesz megyei elnökét, hogy Budapesten, a Kossuth téren tartott beszédében kérjen bocsánatot pártja nevében. Egyben haladéktalanul léptesse vissza Tiba Istvánt, a Fidesz polgármesterjelöltjét, amennyiben ő nem lép vissza magától.

 

Kibújt a szög a zsákból: a Fidesz a választási győzelemért a törvénytelenségtől sem riad vissza. A tanúmeghallgatások nyomán két balmazújvárosi választókerületben egyértelműen bebizonyosodott, hogy a Fideszre leadott szavazatokért cserébe használt ruhát adtak. Az is kiderült, hogy a kampánycsend idején a roma nemzetiségű lakosságnak adott ajándékok is a szavazatvásárlást szolgálták. Két választókerületben összesen 2800 szavazatot érvénytelenítettek. Mint ismeretes, Gál István, az SZDSZ és az MSZP balmazújvárosi polgármesterjelöltje alig 167 szavazattal maradt alul október 1-jén.

 

Dr. Oláh Lajos felszólítja Kósa Lajost, hogy győzze meg Tiba Istvánt, hogy önként és haladéktalanul lépjen vissza a szavazás megismétlése előtt. Az október 1-jén született eredményt a napvilágra került csalások ugyanis teljes egészében hiteltelenné tették.

 

Dr. Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke

 

    Kiadó: MSZP