A FIDESZ kétarcú politikája- az MDF közleménye

Herényi Károly a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciójának vezetője, az Országos Sajtószolgálaton keresztül az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségekhez

MDF közlemény

Budapest, 2006. október 20., péntek

A Fidesz pécsi elnöke ma levelet intézett a Magyar Demokrata Fórum helyi elnökéhez, melyben tudatta: az MDF jelenléte nem kívánatos az általuk szervezett október 23-i megemlékezésen. Ternák Gábor ezt azzal indokolta, hogy az MDF együttműködik a szocialistákkal a baranyai megyeszékhely önkormányzatában.

 

A Fidesz logikáját követve tehát a Demokrata Fórum kijelentheti, hogy Lezsák Sándor, Harrach Péter, és Áder János az Országgyűlés alelnökeiként, valamint Varga Mihály a költségvetési, Font Sándor a mezőgazdasági bizottság elnökeként vagy Mikola István az egészségügyi bizottság alelnökeként lepaktált az MSZP-vel?

 

A Fidesz kétarcú politikájára jellemző, hogy miközben országos vezetése nagykoalíciót jelentő szakértői kormányt szorgalmaz a Gyurcsány-kormány helyett, miközben pécsi szervezete a pénzügyi bizottsági poszt birtokában a mai napig tárgyalásokat folytat a szocialistákkal az együttműködésről és egy esetleges alpolgármesteri pozícióról az önkormányzatban, addig az MDF-et próbálják ellehetetleníteni lejárató politikájukkal.

 

A Magyar Demokrata Fórum elfogadhatatlannak, értékrendjével összeegyeztethetetlennek tartja a Fidesz képmutató és konfrontatív politizálását, mellyel országos és helyi szinten nap mint nap szembesül. Ismét bebizonyosodott, hogy az MDF egyedül képviseli a felelős ellenzéket, a felelős magyar jobboldalt.

 

 

Herény Károly frakcióvezető

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

(OS)