Nyílt levél Orbán Viktornak, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Néhány hónappal ezelőtt országunkra szörnyű természeti katasztrófa, hazánk történetének egyik legsúlyosabb árvize csapott le.

Példátlan összefogással sikerült úrrá lenni az áradaton. Az ország minden részéből érkeztek hozzánk az önkéntesek, az adományok. Azokban a napokban a kormányzat képviseletében Ön is megjelent a Bódva rogyadozó gátjai mellett, és azonnali feladatként jelölte meg az árvízvédelmi eszközök megerősítését.

Az elmúlt hónapokban türelemmel vártunk, de türelmünk fogytán. A gátakhoz hozzá sem nyúltak, városunk önkormányzata máig nem kapta meg a védekezési kiadások megígért ellenértékét.

Edelény lakói félelemmel telve várják az újabb áradást. A tavaszi árvízhez hasonlót a meggyengült gátak nem fognak elbírni. Védtelennek és magukra hagyottaknak érzik magukat.

Edelény lakóinak nevében is szólva ezért arra kérem Önt, hogy ígérgetés helyett intézkedjen: a lehető legkorábban kezdődjön meg a gátak helyreállítása.

Ígéretek helyett valódi megoldást, valódi védelmet! Biztonságot, most!

Komjáthi Imre,

az MSZP edelényi szervezetének elnöke