"Rettenetes, tűrhetetlen, végveszélyig sodró állapotban" a COVID-ellátás - A DK magyarázatot követel

Megdöbbentő képet festettek a koronavírus-betegek intenzív ellátásának állapotáról az intenzív osztályok vezetői egy internetes beszélgetés keretében. A 444 által is szemlézett beszélgetésben a pécsi kórház professzora azt mondta: “rettenetes, tűrhetetlen, végveszélyig sodró állapotban" van az intenzív ellátás.

A kormány hétről-hétre egyre több intenzív ágy hadrendbe állítását kéri az intenzív osztályoktól, ezt azonban az orvos- és szakasszisztenshiány miatt nem tudják megtenni. Orbán Viktor tehát még akkor is kozmetikázta a valóságot, amikor azt mondta, hogy 50% esély van az egészségügy összeomlására.

A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel a kormánytól: hogyan lehetséges, hogy az intenzív ellátás már most elérte teljesítőképessége határát? Miért hazudták azt az országnak, hogy “szinte korlátlan kórházi kapacitás áll rendelkezésre"? Hány ember fog azért meghalni, mert a kormány nem tudja biztosítani az intenzív ellátást?

Szűrőbuszok is segítik a fertőzésgyanús esetek kiszűrését

A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel a kormánytól: hogyan lehetséges, hogy az intenzív ellátás már most elérte teljesítőképessége határát? Miért hazudták azt az

Ma éppen azok az orvosok és ápolók hiányoznak a kórházainkból, akik ezerszámra hagyták el az országot az elmúlt 10 év egészségügy-ellenes politikája miatt. A kormány alkalmatlanságának az árát ismét az emberek fogják megfizetni, ezúttal azonban sokan az életükkel fognak fizetni a kormány miatt.

Dr. László Imre

A DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató, polgármester

Kiadó: Demokratikus Koalíció

MTI /OS