Elismerés az amerikai professzornak

Tudomány - 2019-03-18

Címzetes egyetemi tanár címet adományozott a Debreceni Egyetem Szenátusa Fred Robert Davidnek, a dél-karolinai Francis Marion Egyetem professzorának.

A nemzetközileg elismert stratégiai tervezéssel foglalkozó oktató, szerző és szaktanácsadó könyveit, több mint 400 amerikai egyetemen és főiskolán tanítják, világviszonylatban több mint 30 országban elismert és használt oktatási-kutatási alapművek.

Köteteit számos nyelvre lefordították, nemzetközileg elterjedtek, piacvezetők Japánban, Kínában, Indiában, Malajziában, Mexikóban, Peruban, Indonéziában, Pakisztánban, Írországban, Szingapúrban és a Közel-Kelet országaiban, az USA-ban pedig a második legnépszerűbb.

A nemzetközileg elismert stratégiai tervezéssel foglalkozó oktató, szerző és szaktanácsadó könyveit, több mint 400 amerikai egyetemen és főiskolán tanítják.

Fred Robert David a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának is visszatérő vendégoktatója, legutóbb az ünnepi szenátusi ülést követően tartott előadást, amelyen az amerikai szakember a stratégiai tervezés és menedzsment legújabb trendjeit vette célkeresztbe.

A GTK hallgatóinak tartott rendhagyó órán a professzor az IT nyújtotta lehetőségek kihasználását szorgalmazta a szakágban, valamint a tervezés során alkalmazott legmodernebb számítógépes szoftvereket, illetve a marketing területéről a vezetői attitűddel kapcsolatos legújabb kutatásukat.