Pálinkás József: kizárólag feladatorientált kutatás-fejlesztési programokat finanszíroz az innovációs hivatal

Tudomány - 2017-04-27

Kizárólag feladatorientált kutatás-fejlesztési programokat finanszíroz a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal, tehát a projektek csak akkor támogathatóak, ha gyakorlati hasznuk is valószínűsíthető - hangsúlyozta a szervezet elnöke egy szakmai konferencián csütörtökön Budapesten.

A kutatás-fejlesztés ráfordításai Magyarországon (1990-2015)

Pálinkás József elsősorban azért hívta fel erre a figyelmet, mert tapasztalatai szerint sok esetben a vállalatok számára a kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) támogatások csak forrásbevonást jelentenek, azonban a projektek nem mindig egyeznek a valós igényekkel. Hangsúlyozta: nem forrásokra, hanem konkrét projektekre lehet pályázni, amelyek költségvetésének összhangban kell lennie az elérendő céllal, valamint a vállalkozások releváns és igazolt K+F+I tevékenységével.

Mint mondta, a Nemzeti Innovációs Alap feladata, hogy a különböző forrásokat és programokat összehangolt, rugalmas tervezéssel és átfogó portfólióval kezelje, mivel egyensúlyt kell teremteni a kísérleti fejlesztés, az innovatív vállalkozások, és a felfedező kutatások között. A K+F+I projekteknek hosszútávon fenntarthatónak kell lenniük, amelyek később képesek működni úgy is, hogy az uniós források már nem állnak rendelkezésre. Ehhez elengedhetetlen az újdonságtartalom, hogy a fejlesztés célszerű, valamint piacképes, és nemzetközileg is versenyképes legyen - jegyezte meg az elnök.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza