Debreceni töltött paprika Sodexho módra.

Vélemény - 2007-09-12

Új világ kezdődik gyermekek. Társaságunk megelégelte, hogy folyton a McDonalds-ba jártok, meg otthon nyafogtok mindenféle finom házi kosztért. Reformkonyhánk mától  visszatér az ősi szittya hagyományokhoz. Egyelőre a húst nem puhítjuk a nyereg alatt (momentán nincs nyergünk), de azt a bevándorlás korabeli krónikákból tudjuk, hogy őseinknek sem lett baja, ha egy kis nyers húst ettek.

A vadállatok is milyen jól elvannak a nyershús koszton, sőt kifejezetten rajonganak érte. Valószínűleg a főszakácsunk meghallhatta valamelyik pedagógus kifakadását, melyszerint a kölykök úgy viselkednek mint a vadállatok , és ezért gondolta, hogy cégünk profilt váltott. Így nem is főzte meg a töltött paprikát, hanem úgy nyersen küldte el.

 

Az ellenőrünk meg nem volt a munkahelyén, mert a korszerű gyermekélelmeztetés konferenciáján vett részt. Lett volna még egy ember, akinek munkaköri kötelessége a kész étel megkóstolása, de  ő egy előző nap indult, s hajnalig tartó rendezvény következtében tatárbifsztekre vágyott. Így azt hitte, hogy a figyelmes beosztottak készítették neki, egy kis zöldséggel.

Sebaj, mi megértjük, hogy a gyerekeknek túl gyors volt ez a kis változás, ezért a jövő héten majd enyhébb reformmal próbálkozunk: egy nagy szelet zsíros kenyeret küldünk s akkor nem lesz semmi baj a főzéssel.

Hihi