DK: a kormány a dolgozókat támogassa!

Vélemény - 2020-05-07

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy ne Mészáros Lőrincet, hanem a magyar dolgozókat, családokat, vállalkozásokat és az egészségügyet támogassa.

A párt szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Orbán-kormány még a válság során is Mészáros Lőrinchez "lapátolja a milliárdokat".

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége szerdán újabb egymilliárd forintot kapott az államtól egy tanuszoda építésére, a koronavírus-járvány kitörése óta ez már "körülbelül" a hetedik alkalom, hogy a kabinet a magyarok helyett a "közpénzből dollármilliárdossá lett felcsúti oligarchát" segíti _ mondta Barkóczi Balázs.

Miközben más kormányok a válság kezelésére törekszenek, munkahelyeket mentenek, fizetéseket pótolnak és az egészségügyet fejlesztik, addig Mészáros Lőrinc a járvány kitörése óta "újabb hatszázmilliárd forinttal lett gazdagabb" - jelentette ki a politikus.

A következő hónapok válságának már nem a járvány, hanem Orbán Viktor és kormánya lesz a felelőse - szögezte le Barkóczi Balázs.