Jobbik: a Fidesz megpróbálja bagatellizálni a klímaváltozás ügyét

Vélemény - 2019-08-28

- A környezetvédelem és a klímaváltozás témájának pártpolitikán felül kell állnia, azonban az elmúlt időben a Fidesz megpróbálta bagatellizálni ezt a fontos kérdést - mondta Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Úgy látja, felmerül a kérdés, miért teszi ezt a Fidesz, és az elmúlt években miért rombolták le a környezetvédelmet, annak a háttérintézményeit és a jogi környezetét. A Fidesznek olyan gazdasági beruházásai vannak, amelyek sokkal gördülékenyebben tudnak haladni, ha akadályként nem merül fel a környezetvédelem, a klímaváltozás kérdése - vélekedett.

Arról is beszélt, hogy részt vett egy lakossági fórumon, amelyet egy Pilisvörösvár és Pilisszántó közötti, bezárt kőbánya újranyitásának lehetőségéről tartottak. A megjelentek egybehangzó véleménye az, hogy nem szeretnék, ha megnyitnák a bányát - közölte.

Azt mondta: minden segítséget megadnak az ügyben, hiszen elfogadhatatlan, hogy a bánya esetleges megnyitása három hektár erdő kiirtásával járna, a működése pedig az emberi egészségre és a környezetre is káros hatással lenne.

A képviselő kijelentette: parlamenti indítványt nyújt be, hogy ez és az ehhez hasonló beruházások ne valósulhassanak meg az emberek megkérdezése - például helyi népszavazás kiírása - nélkül.

A politikust kérdezték Balla István, a Demokratikus Koalíció komáromi képviselőjelöltjének Facebook-bejegyzéséről, amelyben azt írta: "Csökkent a birkahús ára! Már csak 9000 forintba kerül egy szavazat". Nunkovics Tibor azt mondta: teljesen mindegy, ki tesz ilyen kijelentést, a szavazókat semmilyen mértékben nem lehet bármilyen negatív jelzővel illetni.