Közigazgatási hivatalok: alaptalan Fidesz-vádak

Vélemény - 2007-01-01

Okos ember tanul más hibájából, Répássy Róbert viszont a sajátjából sem. A Fidesz frakcióvezető-helyettesének december 30-i sajtótájékoztatója azt bizonyítja, hogy ha a parlamentben munka helyett inkább demonstratív kivonulásokkal foglalkoznak az ellenzéki képviselők, akkor előbb-utóbb azt sem tudják, mi történik a saját munkahelyükön

Répássy Róbert pénteken közleményben próbált újabb lejárató kampányt indítani a kormány ellen. Habár azonnal kiderült, hogy állításai csak saját tájékozatlanságáról árulkodnak, a jobboldali politikus szombaton ráerősített, és immár sajtótájékoztatón próbálta bizonygatni alaptalan vádjait.

   

A baj az, hogy Répássy Róbert ezzel nem csak saját magát és pártját járatja le, hanem ha így folytatja, azzal már az Országgyűlés tekintélyének is árthat.

   

Az ugyanis még csak a Fideszre nézve kellemetlen, hogy frakciójuk jogvégzett tagja, aki 13 éve parlamenti képviselő, nincs tisztában azzal, hogy milyen törvényeket fogad el a Tisztelt Ház. Ezt könnyű lenne megoldani úgy, hogy a Fidesz változtat eddig stratégiáján, és kivonulás helyett azzal foglalkoznak a képviselői, hogy tájékozódnak róla, mi történik a munkahelyükön, ahol a választók érdekeit képviselik.

   

Csakhogy Répássy Róbertet pártja az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és rendészeti bizottsága alelnökének delegálta. Ettől még persze követhetne el hibákat, hiszen tévedni emberi dolog. Tetézi azonban a bajt, ha a hibára felhívják a figyelmét, mégsem veszi a fáradtságot, hogy ha már a munkahelyén nem figyelt oda rendesen, akkor legalább utólag megnézze a parlamentben 2006. december 11-én megszavazott, a köztársasági elnök által aláírt és a Magyar Közlönyben 2006. december 14-én kihirdetett törvényt. Pedig a 2006. évi CIX. számú, A kormányzati szervezet átalakítással összefüggő törvénymódosításokról szóló jogszabályt, ha akarta volna, elolvashatta volna, külön figyelve benne a II., a közigazgatási hivatalokra vonatkozó rendelkezések módosításáról szóló fejezetre, hiszen a szöveg bárki számára hozzáférhető az interneten a következő címen: http://www.magyarkozlony.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk06154.pdf

    Répássy Róbertnek ezek után illene legalább bocsánatot kérnie, pártja vezetőinek pedig megfontolnia, hogy továbbra is alkalmasnak tartják-e a bizottsági alelnöki feladatok ellátására. A döntés azonban Répássy Róbert és főnökeinek felelőssége.

    Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja ebben a helyzetben annyit kérhet a Fidesz politikusaitól, hogy az újévben koncentráljanak saját hatalmi érdekeik helyett inkább az országra és az emberekre, s ne pártkampányok kidolgozására fordítsák az energiájukat, hanem az eddiginél alaposabb szakmai munkára.

    

     Nyakó István,

     az MSZP szóvivője,

    az MSZP országgyűlési képviselője

 

    Kiadó: MSZP-frakció