Las Vegas-i lövöldözés - Szakértő: nem várható áttörés a fegyvertartás korlátozásában

Vélemény - 2017-10-03

Várhatóan fellángol a fegyvertartás korlátozásáról szóló vita a Las Vegas-i tömegmészárlás után, de most sem lehet áttörésre számítani ebben a kérdésben - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Ugrósdy Márton hozzátette: hosszú távon hasznos lenne a fegyvertartás korlátozása, az Egyesült Államokban ugyanis az a szóbeszéd, hogy több fegyver van otthon az embereknél, mint ahány lakosa van az országnak. Ezzel nyilván kezdeni kellene valamit, de mivel a fegyver birtoklásának jogát az alkotmány második kiegészítése rögzíti, ezért nehéz felvállalnia a politikusoknak a korlátozást.

Összehasonlításképp rámutatott: nem véletlen, hogy Kanadában nincs annyi erőszakos halál, mint az Egyesült Államokban. Kanadában csak a vadászathoz, illetve a fegyveres erők kötelékében lehet fegyverhez jutni.

A szakértő szerint célszerű lenne, ha már a fegyverhez jutásnál korlátozásokat vezetnének be. Megjegyezte azonban, hogy mivel a nemzeti fegyverszövetség 6 millió dollárt fizetett Donald Trump kampányába, ezek után "furcsa lenne, ha az elnök betiltaná a fegyverviselést".

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza