Lendvai Ildikó az MSZP népszerűségvesztéséről

Vélemény - 2007-01-15

Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető szerint nem volt váratlan az MSZP nagyarányú népszerűségvesztése, amelyet egy január elején végzett közvélemény-kutatás mutatott.

A politikus vasárnap a Magyar ATV Pont 7 című műsorában arról beszélt, hogy az olyan kemény intézkedések után, amelyek "anyagi és alkalmazkodási nehézségeket okoznak", szükségszerű a hullámvölgy. Hozzátette ugyanakkor, hogy mivel a Fidesz népszerűsége is csökkent, elképzelhető, hogy általános tendenciáról van szó. A frakcióvezető kitért arra is: egy párt vagy egy kormány számára az a legrosszabb időszak, amikor már mindenki tudja, hogy nehézségek várhatók, de ennek mértékét még nem mérték fel az emberek.

 

 Véleménye szerint az emberek, miután megkapják februárban gázszámláikat, látni fogják, hogy a háztartások egyharmadában nem emelkedik a korábban fizetett összeg, egy másik harmadában emelkedik ugyan, de "nem 40-50 százalékkal, amit olvasni lehet".

 

Ez ugyanis csak a magasabb jövedelemmel rendelkező "felső egyharmadnál" lesz így - tette hozzá Lendvai Ildikó. A frakcióvezető - részletek említése nélkül - kitért arra is, hogy a népszerűségvesztés egy része előre látható volt, egy részét azonban "a saját ügyetlenség" okozta.

 

(MTI)