Liberálisok: az Egy övezet, egy út program csak Kína érdekét szolgálja

Vélemény - 2017-05-16

A Magyar Liberális Párt szerint az Egy övezet, egy út program kizárólag Kína érdekét szolgálja - közölte Szent-Iványi István, az ellenzéki párt külügyi szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kijelentette, a Liberálisok elutasítják ennek a programnak a Magyarországra eső részét, a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítését, mert szerintük ez a projekt észszerűtlen, soha meg nem térülő, felesleges beruházás és magas a korrupciós kockázata is. Hozzátette: a vasútvonal megvalósíthatósági tanulmánya sem nyilvános.

Azzal kapcsolatban, hogy a magyar miniszterelnök pekingi látogatása során megbeszélést folytatott RecepTayyipErdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, Szent-Iványi István azt mondta, "jelzésértékű, hogy Magyarország partnereit ebben a körben keresi", ami a Liberálisok szerint nem helyes. "A pekingi tanácskozáson a világ elnyomó despotái közül nagyon sokan vettek részt, akikkel nekünk nincs együttműködésre okunk" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szent-Iványi István kifogásolta azt is, hogy Orbán Viktor kínai látogatása során megkoszorúzta a Tienanmen téri hősi emlékművet. Kifejtette, erről a térről nem a kommunizmus hősei, hanem ártatlan áldozatai "jutnak eszünkbe"; a téren 1989-ben vérengzés zajlott, több ezer tiltakozó diákot mészároltak le, ami ellen az akkori Fidesz is felemelte a szavát. A mostani koszorúzás szembefordulás az akkori elvekkel - tette hozzá.

A szerdán az Európai Parlament elé kerülő, Magyarországról szóló határozatok kapcsán Szent-Iványi István azt mondta, hogy a néppárti tervezet is komoly kritika Magyarországgal szemben. Úgy vélte, a magyar kormány nem értette meg, hogy "a folyamatos provokációt be kellene fejezni", mert ha nem teszi, akkor annak látható és érzékelhető következményei lesznek az országra nézve.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza