MNB: a kkv-szektor felzárkózása 3-5 százalékponttal növelné a GDP-t

Vélemény - 2017-05-29

Ha a magyar kis- és középvállalati (kkv) szektor termelékenysége elérné a régió átlagát és közelítene a nagyvállalatokéhoz, akkor az a jegybank becslése szerint 3-5 százalékkal növelné a magyar bruttó hazai terméket (GDP) - mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója egy konferencián hétfőn Budapesten.

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett, A magyar külgazdaság helye a gazdaságpolitikában című konferencián az ügyvezető igazgató hozzátette: ezt segíti egyebek mellett a vállalati nyereségadó mérséklése, a jövedelmek adóterhelésének csökkentése.

Úgy vélte, ebbe az irányba érdemes továbbmenni, az szja és a járulékok csökkentésére érdemes használni a költségvetési mozgástér egy részét. Lengyelországban még mindig sokkal alacsonyabb az adóterhelés - jegyezte meg.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza