MSZP: a hatalom mindenhol rá akarja tenni a kezét a szabad partszakaszokra

Vélemény - 2020-08-12

Az MSZP szerint a hatalom az ország minden területén rá akarja tenni a kezét a szabad partszakaszokra, hogy beépítsék azokat - mondta az MSZP fővárosi elnöke szerdán, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt példaként említette erre a Balaton és a Velencei-tó körüli beruházásokat, de szerinte a jövőben a Tisza-tavon és máshol is megfigyelhetők lesznek hasonló folyamatok. Kiemelte, az MSZP már 100 ezer aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy legyenek ingyenesek a természetes vizek strandjai. A párt emellett továbbra is várja a döntést arról a népszavazási kezdeményezéséről, amellyel megállítanák a vízpartok beépítését és privatizációját - tette hozzá a parlamenti képviselő.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság siófoki rendőrőrsének rendőrei kajakosok figyelmét hívják fel a parttól való eltávolodás szabályaira Siófok közelében. MTI/Vasvári Tamás

Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke elmondta, a természetes vizek megközelíthetősége minden magyarnak, így a borsodiaknak is fontos nemzeti ügye. Hangsúlyozta, helytelennek tartják, hogy egyre több partot zárnak el, így azt csak az elit tudja megközelíteni. Ez ellen harcolni kell! - jelentette ki.