MSZP: elfogadhatatlan, hogy a kormánypártiak a vakcinákkal kampányolnak

Vélemény - 2021-02-03

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartotta az MSZP társelnöke szerdán azt, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselők, pártkatonák kampánycélokból saját maguk szállítják ki az idősotthonokba a koronavírus elleni vakcinát.

Kunhalmi Ágnes a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón arra szólította fel a kormánypártokat, hogy fejezzék be a vakcinával való kampányolást, amelyet az ellenzéki politikus a 2022-es országgyűlési választásokra történő szavazatszerzésnek tart.

Hozzátette: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a XI. kerületben, Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője pedig Zuglóban jelent meg egy idősotthonnál a vakcinákkal.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormánypárti képviselők úgy csinálnak, mintha a vakcina az övék lenne, mintha ők adományoznák, miközben azt a magyar adófizetők pénzéből fizeti mindenkinek a kormány.

Kunhalmi Ágnes azt feltételezte, hogy azért kampányolnak a Fidesz-KDNP-sek, mert pótolni akarják az elmúlt időszak "mérhetetlen szavazatveszteségét", hiszen több százezerrel kevesebb szavazójuk van a Covid-járvány első hullámához képest.

A társelnök ezt azzal magyarázta, hogy a kormány nem készítette fel az ellátórendszert a második hullámra, novemberig nem vezetett be korlátozásokat, pedig akkor már a második hullám régen tartott.

Hiányolta, hogy nem segít a kormány sem a kis- és közepes vállalkozásoknak, sem az embereknek. A gazdaságvédelmi alap kétharmadát a saját holdudvara megsegítésére fordította a kabinet - mondta.