MSZP: süllyed a paksi erőmű négyes blokkja

Vélemény - 2018-01-08

Az MSZP frakcióvezetője szerint süllyed a paksi atomerőmű négyes blokkja, ami súlyos aggodalomra ad okot.Tóth Bertalan hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az Országos Atomenergia Hivatal a négyes blokk üzemidő-meghosszabbításáról szóló határozatában közölte a süllyedés tényét.

wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet photo paper manufacturers

Szerinte súlyos aggodalomra ad okot a jelenség. Arról azonban nem tudni, milyen mértékű, mi okozza, milyen hatása van a süllyedésnek a blokk működésére, illetve nem tudni, hogyan befolyásolja ez az új blokkokat - mondta, jelezve, hogy az ezzel kapcsolatos adatokat kikéri az atomenergia-hivataltól és a Paksi Atomerőmű Zrt.-től.

Tóth Bertalan közölte, az ügyben kérdésekkel fordult Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez és Süli Jánoshoz, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterhez. A többi között arra vár választ, hogy a négyes blokk süllyedése hogyan befolyásolja a mellette épülő ötös és hatos blokk építését.

A szocialista politikus közölte: nem "egy biciklitárolót", hanem egy atomerőművet akar bővíteni a kormány az "Orbán-Putyin-paktum" alapján.

Szeretné kideríteni - mondta -, hogy biztonságban vannak-e a magyar állampolgárok, és azt is tudni szeretné, hogy a beruházás nem lesz "Csernobil 2".

Az MSZP frakcióvezetője hangsúlyozta, ilyen formában Paks II.-t nem szabad megépíteni, az "Orbán-Putyin-paktumot" fel kell bontani. A magyar választóknak kell döntenie arról, szüksége van-e az országnak az atomenergiára - hangoztatta.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza