Rögtönzés és hiteltelenség - az FVM vidékfejlesztési hálózatairól

Vélemény - 2007-01-08

Az FVM újra hiteltelen kísérletet tesz arra, hogy az általuk szétvert magyar agráriumot és az azt segítő intézményhálózatot hogyan kellene talpraállítani. 2004 óta látjuk, hogy folyamatos rögtönzéssel, hatásaiban nem belátható átszervezéssel sikerül tönkretenni azt a mezőgazdaságot segítő hálózatot,amely hatékonyan szolgálta a gazdálkodókat.

Ennek következtében leépült a falugazdász-hálózat, amely az utolsó kapocs volt a gazdálkodók és a magyar illetve az uniós hatóságok között. Ugyanígy leépült az élelmiszerbiztonsági ellenőrző hálózat, amelynek következtében élelmiszernek látszó szeméttel árasztották el az országot a profitmaximalizálásra törekvő multinacionális befektetőcsoportok. Ezek következtében a magyar agrárium elvesztette információszerző lehetőségét és ezzel nagyon sok pályázati pénztől esett el, de elvesztette versenyképességét, és exportlehetőségeit is.

 

 

  A kormány legfőbb bűne, hogy mindezek következtében a magyar áru kiszorult a magyar piacról, és a fogyasztó kénytelen bizonytalan eredetű terméket vásárolni. A most bejelentett intézkedések rögtönzésre utalnak, és ezért hiteltelenek is.

    A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség a falugazdász-hálózatot tartja a leghatékonyabbnak arra, hogy a gazdákat elsőkézből tájékoztassák, és nem ért egyet a mezőgazdasági háttérintézmények reform-címszavak alá bújtatott szétverésével.

 

Font Sándor országgyűlési képviselő, a Fidesz mezőgazdasági és környezetvédelmi kabinetjének vezetője

 

 Kiadó: FIDESZ frakció