Szakértő: belpolitikai támadás indult Trump ellen a Putyin-találkozó után

Vélemény - 2018-07-17

Mind republikánus, mind demokrata részről általános támadás indult Donald Trump amerikai elnök ellen, miután a Vlagyimir Putyin orosz államfővel folytatott tárgyalás után az Egyesült Államok titkosszolgálatát is felelőssé tette az amerikai-orosz viszony megromlásáért - mondta Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A szakértő emlékeztetett arra: egy amerikai különleges ügyész már 32 ember, közöttük 12 orosz katonai hírszerző ellen indított vizsgálatot, miután felmerült, hogy Oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztásba.

Trump viselkedéséből az olvasható ki, hogy politikai szövetségesének tekinti Putyint. Amerikai vezető politikusok és elemzők szerint viszont Oroszország nem az Egyesült Államok szövetségese, vagyis nem úgy kell kezelni, mint egy barátot - hangsúlyozta az egyetemi tanár.

Amerikai részről éppen azt várták volna Trumptól, hogy konfrontálódik Putyinnal, és felelőssé teszi azért, hogy Oroszország befolyásolta a 2016-os amerikai elnökválasztást - mondta Frank Tibor.