Szkripal-ügy - Szakértő: hidegháborús helyzetet idéz az ügy

Vélemény - 2018-04-04

Hidegháborús helyzetet idéz a Szkripal-ügy, annak ellenére, hogy teljes bizonyossággal nem állítható, hogy Oroszország a felelős az egykori orosz kettősügynök és lánya megmérgezéséért - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az ügy miatt tömegesen utasítják ki az orosz diplomatákat a nyugati országokból, még a hidegháború alatt sem volt annyi kiutasítás, mint napjainkban - tette hozzá.

Elmondta: Moszkva 23 nagykövetet rendelt be, hogy tiltakozó jegyzéket adjanak át a kiutasítások miatt. A kiutasításban érintett Magyarország is, de a nagykövetet nem hívták meg Moszkvába.

"Nem lepődnék meg, ha a NATO-tagállamok megegyeztek volna a visszahívandó diplomaták számáról" - közölte a szakértő, egyetértve az orosz külügyminiszter korábbi nyilatkozatával, amely szintén a NATO-nak tulajdonítja a visszahívásokat.

Ez egy komoly probléma, mivel a diplomácia leépítésével a kommunikáció útját korlátozzák - mondta Kis-Benedek József.

A szakértő szerint ha nem is Oroszország a felelős, akkor is biztos, hogy állami felek mozgatják a szálakat.

A mérgezés a délnyugat-angliai Salisbury városában történt március 4-én. Az áldozatokat, Szergej Szkripalt, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynökét, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredesét és lányát, a volt kettős ügynök Julija Szkripalt azóta korházban kezelik, állapotuk továbbra is válságos, de stabil.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza