Archívum

Eredmények megjelenítése 40521-től 40540-ig 43396 találatból.

A be nem jelentett rendezvények résztvevői  nem büntethetőek

Fontos - 2007-01-09

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság az elsőfokú ítéletet, és megszüntette az eljárást I. Norbert és három társa ügyében, akiket október 23-án délután állítottak elő a rendőrök a Deák tér közeléből egy be nem jelentett tüntetésről, majd október 26-án rendzavarásért négy-négy nap elzárással büntette őket a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Levelet hoz-e a posta?

Belföld - 2007-01-09

A kisposták bezárása a falvak életének sárba tiprását jelenti - jelentette ki Manninger Jenő sajtótájékoztatóján. A Magyar Posta 2841 állandó hivatalából 1800-at tartana meg, ezer településen vállalkozókra bízná az üzemeltetést, számos hivatalát pedig már az év végéig bezárná – ismertette a képviselő az elképzeléseket.

Brutális áremelés a tömegközlekedés területén

Ajánljuk - 2007-01-09

A kormány a tömegközlekedési kedvezményrendszer átalakításánál egy áttekinthetőbb struktúrát ígért, az intézkedések azonban a kedvezmények megszüntetését, káoszt, és drasztikus drágulást eredményeztek - hangsúlyozta Cser-Palkovics András hétfőn.

Új olajháború kezdődik?

Külföld - 2007-01-08

Hétfőn, a kora délutáni órákban leállt a Fehéroroszország felől Ukrajnába irányuló kőolajszállítás, emiatt - az ukrán tranzitkészlet elfogyása után - várhatóan hétfő este leáll a szállítás a Barátság vezetéken Magyarországra is - tudatta közleményében a MOL. 

280 dolgozót küldenek el a  Kenézy Gyula kórházból

Egészségügy - 2007-01-08

A tervezett létszámcsökkentés 280 főt érint. Foglalkoztatási csoportok szerinti megosztásban - orvos: 67 fő, egyéb felsőfokú végzettségű alkalmazott: 4 fő; egészségügyi szakdolgozó: 74 fő, egészségügyi fizikai szakdolgozó: 135 fő. Röviden így summázható a Kenézy takarékossági programjának első lépése.

Meglepetés

Jegyzet - 2007-01-08

Az év végi ünnepi szezon "legnagyobb meglepetése volt" a harmadik negyedévi magyar folyómérleg-hiányról közzétett adat. Ez az egyik vezető londoni befektetési ház hétvégi elemzésében, amely szerint a cég ezután gyorsan csökkenő folyó deficitet vár Magyarországon, és meredeken csökkenti saját előrejelzését is.

A pápát felbosszantotta a varsói érsekbotrány

Ajánljuk - 2007-01-08

XVI. Benedek pápa állítólag nagyon bosszús amiatt, hogy nem tájékoztatták kellőképpen az új varsói érsekről, aki vasárnap, a beiktatási ünnepi mise előtt kényszerült lemondani ügynökmúltja miatt. Ezt vasárnap a legnagyobb lengyel politikai napilap adta hírül weboldalán, jól tájékozott vatikáni forrásokra hivatkozva.

Rögtönzés és hiteltelenség - az FVM vidékfejlesztési hálózatairól

Vélemény - 2007-01-08

Az FVM újra hiteltelen kísérletet tesz arra, hogy az általuk szétvert magyar agráriumot és az azt segítő intézményhálózatot hogyan kellene talpraállítani. 2004 óta látjuk, hogy folyamatos rögtönzéssel, hatásaiban nem belátható átszervezéssel sikerül tönkretenni azt a mezőgazdaságot segítő hálózatot,amely hatékonyan szolgálta a gazdálkodókat.

Kanada nagykövete Debrecenbe látogat

Helyi - 2007-01-08

 A magyar kivándorlás – Kanada és az ′56-os forradalom címmel nyílik dokumentumkiállítás január 9-én, kedden 11 órakor Debrecenben, a Kölcsey Központ körfolyosóján. A tárlatot Róbert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere nyitják meg.

Az elektronikus adóbevallásról

Jogtudor - 2007-01-08

A 2006. decemberben elfogadott, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvény változásokat hozott az elektronikus bevallási kötelezettség 2007-re vonatkozó szabályaiban. A korábbi rendelkezések szerint 2007. január 1-étől elvileg minden munkáltatónak és kifizetőnek a rájuk vonatkozó bevallási gyakoriságtól függetlenül, havonként, a tárgyhót követő hó 12-éig elektronikus úton bevallást kellett volna tenni.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közleménye a számla, egyszerűsített számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról szóló PM rendelet végrehajtásáról

A számla, egyszerűsített számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról szóló PM rendelet szerint “Év végén a pénztárgép adómemóriájának teljes kiíratását - a bevétellel való egyeztetés érdekében - el kell végezni és azt az ellenőrzés céljára megőrizni”.

Ismét az el nem engedett női táska szült „fölösleges” erőszakot

Kékhírek - 2007-01-08

2007. január 02-án 13.00 óra körüli időben egy 59 éves nő hazafelé tartott Debrecenben a Simonffy utcán. Háza elé érkezve táskájából elővette a bejárati ajtó kulcsát, és azt a zárba helyezte. Hirtelen egy férfi termett mellette,  s megpróbált  - a nőt lefogva - a táskájába belenyúlni.

Átadták a Solt Ottília-díjakat

Oktatás - 2007-01-08

Solt Ottília emlékére, a Magyar Köztársaság oktatási és kulturális minisztere a kisebbségi oktatásban, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában, továbbá a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben folytatott kiemelkedő tevékenységért Solt Ottília-díjat adományozott Csirke Ernőnek Győrik Editnek, és Setét Jenőnek.

Kizárták az egyetemről az erdélyi magyar diákvezetőt

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) kari tanácsa az intézmény "presztízsének rombolása" és "közösségromboló tevékenység" miatt zárta ki Szabó Attilát, az Erdélyi Magyar Hallgatói Önkormányzatok Konferenciájának elnökét - írta meg a Transindex.

 Jelentős gázlelet Makón 

Gazdaság - 2007-01-08

Európa egyik legjelentősebb gázkészletére bukkantak Makón. Több mint ötven évre elegendő gázkészlet kitermelése kezdődhet meg  egy éven belül. A szakhatóság ugyanis elfogadta kutatást végző amerikai cég zárójelentését, ami azt jelenti, Makó környékén Európa egyik legnagyobb gázkészlete található.

Segítség a rászoruló felvételizőknek: előnyben részesítés

Oktatás - 2007-01-08

Előnyben részesítési kötelezettség váltja fel azokat a korábbi kedvezményeket, melyeket a hátrányos helyzetű jelentkezők, a közismereti tanárok és a például gyesen, gyeden lévők kaptak az érettségi-felvételi eljárás folyamatában. Az idén életbe lépő szabályozás alapján különböző számú többletponthoz lehet jutni az előnyben részesítés kedvezményével.

 Az Őrségi Nemzeti Park megmentéséért

Vélemény - 2007-01-08

A Kerekerdő Alapítvány kezdeményezésére 80 civil szervezet tiltakozik az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának megszüntetése ellen, erről szóló levelüket a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének, a kormány tagjainak, és valamennyi országgyűlési képviselőnek elküldték.

Az FSZH és az APEH közös sajtóközleménye az EMMÁ-ról

Gazdaság - 2007-01-08

Az Egységes Munkaügyi Nyilvántartás az APEH rendszeréhez kapcsolódott 2007. január elsejétől. A munkavállalók és a munkáltatók az EMMÁ-ba bejelentett munkaviszony-adatokat továbbra is lekérdezhetik. Saját adataikhoz az eddig kiadott PIN-kód segítségével interneten juthatnak hozzá, vagy megfelelő azonosítást követően személyesen a munkaügyi kirendeltségeken érdeklődhetnek.

A tehetséges roma gyermekekért

Oktatás - 2007-01-08

Lezárult a Szociális és Munkaügyi Minisztérium roma telepeken élők társadalmi integrációját elősegítő programjának első szakasza. A családok szociális és lakhatási integrációja mellett a tárca kiemelt területnek tartja a gyermekek iskolai sikerességének javítását, ezért a Roma Oktatási Alap (Roma Education Fund, ROA) támogatásával külön alapprogramot indított e kiemelt terület fejlesztésére.

Brüsszel kérdéseket intézett hazánkhoz az Operatív Programokkal kapcsolatban

EU - 2007-01-08

Egyes sajtóhírek szerint az Európai Bizottság leállította a magyar fejlesztési terv operatív programjainak értékelését és ezzel csúszást szenvednek a támogatási programok. Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Uniós támogatási programok hazai indítása eddig sem szenvedett késedelmet, a Bizottsággal pedig éppen most kezdődtek meg a hivatalos tárgyalások az operatív programokról.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza