Archívum

Eredmények megjelenítése 40521-től 40540-ig 41238 találatból.

Ami a ponthatárok mögött van: két idei slágerszak számai

Oktatás - 2006-08-04
A pszichológia és a mérnök informatikus szakok a maguk módján idén is slágerszakoknak bizonyultak - ez derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) felvételi gyorselemzéseinek harmadik, befejező részéből

PDSZ az Alkotmánybírósághoz fordul a közoktatási törvény módosítása miatt

Oktatás - 2006-08-04

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a közoktatási törvény módosítása miatt. Az érdekvédők többek között kötelező óraszámon felül, külön díjazás nélkül elrendelhető két órával kapcsolatos szabályozást kifogásolják - olvasható a hirado.hu oldalon.

Kormánytámogatás a magyar oktatási intézményeknek

Külföld - 2006-08-04

A román kormány szerdai ülésén összesen 19 millió RON-t hagyott jóvá olyan tanintézmények felújítási, tatarozási munkálataira, ahol magyar nyelven folyik az oktatás.

Az Alkotmánybíróság előtt van a felsőoktatási törvény

Belföld - 2006-08-04

A szaktárca szerint sorozatos egyeztetések előzték meg a felsőoktatási törvény módosítását, az MSZP hajlandó lenne átalakítani a jogszabályt, az SZDSZ viszont vitatja a köztársasági elnöki véleményét. Az ellenzék egységesen üdvözli Sólyom László döntését.

Debrecennek lesz pénze  a pályázatok önrészére

Helyi - 2006-08-04

Kósa Lajos polgármester sajtóközleményben reagált Kovács László SZDSZ-es polgármester -jelölt sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A polgármester szerint a város adósságállománya 2006. végére 7,4 milliárd forint lesz. A város kötvényállománya 2,5 milliárd Ft. Ha az adósság és a kötvényállományt összeadjuk, 9,9 milliárd Ft-ot kapunk, ami 20%-os adósság rátát jelen a költségvetés várható 49 milliárd Ft-os záró összegéhez mérten.

Debrecen eladósodott város?

Helyi - 2006-08-03

Kovács László, polgármesterjelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján Debrecen adósságállományáról beszélt. Információi szerint a megyeszékhely terhei elérik a 21,5 milliárd forintot, amihez közel 9oo millió forint kamattörlesztés társul az idén, jövőre pedig 2,4 milliárd.

Ami a ponthatárok mögött van

Oktatás - 2006-08-03

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ elemzéseit közzétevő cikksorozatunk első részében a kommunikáció és a jogász szakokat vettük szemügyre, ezúttal az orvosi és a gazdasági képzések vannak soron. Az alapszakok összehasonlítása a tavalyi képzésekkel ezeknél sem könnyebb, intézménytől függően nőttek is, csökkentek is a ponthatárok.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi egyeztetésének menete

Belföld - 2006-08-03

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi egyeztetésével kapcsolatban több félreérthető információ jelent meg, amelyeket ezen az úton is szeretnénk eloszlatni.Az augusztus elsején társadalmi egyeztetésre bocsátott Új Magyarország Fejlesztési Terv egy másfél évvel ezelőtt elindított, nyilvános egyeztetési folyamat eredménye.

Egymilliárd forinttal több jut a baromfiágazat támogatására

Gazdaság - 2006-08-03

A kormány szerdai ülésén egymilliárd forinttal, 2,5 milliárd forintra emelte azt a keretet, amelyből a baromfiágazat szereplői kaphatnak támogatást a madárinfluenza miatt elszenvedett károkért. Bővül a kártérítésben érintettek köre is: erről Magyarország kérésére az Európai Unió döntött.

Debrecen polgármesterét saját városa, Debrecen fejlődése érdekli.

Helyi - 2006-08-03

Kósa Lajos közleménye:

Oláh Lajos fővárosi lakos fantáziája túl élénk, vagy csak neki sem tesz jót a nagy meleg. Semmi fajta versenyfutás nincs Debrecen polgármestere, Kósa Lajos és bármely fideszes politikus között, lévén, hogy a Fidesz egyedüli jelöltje Debrecen polgármesteri székére Kósa Lajos.

Kósa Lajost csak a Fidesz elnöki széke érdekli

Helyi - 2006-08-03

Dr. Oláh Lajos rendkívüli közleménye

Kósa Lajos közelmúltban tett, hamis és felelőtlen kijelentései azt bizonyítják: nem veszi komolyan az európai uniós fejlesztési lehetőségeket, és ismét saját városa ellen politizál. Kósa Lajos nem szavazta meg a parlamentben, hogy Debrecen régióközpont legyen.

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye

Belföld - 2006-08-03
A Magyar Gyógyszerész Kamara megdöbbenéssel értesült arról, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter a gyógyszerellátás alapjait érintő kérdésekben nem a kamara képviselőivel, hanem egy tagozatának vezetőjével egyeztetett. A kamara szerint elfogadhatatlan az a gyakorlat, amely a kompetens testületek, a szakmai szervezetek legitim képviseletének megkerülésével próbál szakmai kérdésekben egyeztetni.

A köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult a felsőoktatási törvény miatt

Belföld - 2006-08-03
Az államfő álláspontja szerint sérti a felsőoktatási intézmények autonómiáját a módosított felsőoktatási törvény azon rendelkezése, amely szerint a felsőoktatási intézmény rektora csak az intézményben működő gazdasági tanács egyetértésével nyújthatna be a szenátusnak az intézmény autonómiáját alapvetően érintő döntések meghozatalára vonatkozó előterjesztéseket.

Sikeres programok a Művészetek Völgyében

Kultúra - 2006-08-03

Félidejénél tart a Művészetek Völgye, eddig közel ötszáz program "ment le", s talán csak négy-öt maradt el betegség vagy felhőszakadás miatt - mondta el félidei összegzőjében Márta István.

Gallup: a lakosság nem számított ilyen mértékű megszorításokra

Gazdaság - 2006-08-03

A Gyurcsány-kormány intézkedéscsomagja az emberek nagy többségét váratlanul érte, és mind a kormánypártokra, mind az ellenzékre szavazók többsége szerint ezek a fejlemények nincsenek összhangban a választási ígéretekkel.

Libanoni megbékélési terven dolgoznak amerikai és francia diplomaták az ENSZ-ben

Külföld - 2006-08-03

 Kétszakaszos megbékélési terven dolgoznak szerdai kiszivárogtatások szerint amerikai és francia diplomaták az ENSZ-ben Libanon ügyében. Az elképzelés szerint először - akár már a jövő héten - egy a konfliktusban egymással szemben álló feleket fegyverszünetre fölszólító, közöttük ütközőövezetet létesítő, s a Hezbollah lefegyverzését is előíró határozat születne az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Kiskakasok a szemétdombon

Jegyzet - 2006-08-03

Most még hagyjuk az indulatokat. Aki látta a debreceni meccset, okkal tarthatott a nevesincs macedón csapattól. Ne feledjük, hogy a kétszeres magyar bajnok csak 1-1-et ért el hazai pályán a Rabotnicski Szkopje ellen. Vagyis gyakorlatilag hátrányban kezdte a második mérkőzést.

Gyenge játék, rossz taktika: kiesett a Loki

Sport - 2006-08-03

Elbúcsúzott a kupasorozattól a DVSC-TEVA A labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján 4-1-es vereséget szenvedett a Loki a macedón Rabotnicki Skopje otthonában. A Rabotnicki a debreceni 1-1 után 5-2-es összesítéssel jutott tovább.

 

Egy világcsúcs és három magyar érem

Sport - 2006-08-03

Cseh László arany-, Kerékjártó Tamás pedig bronzérmet szerzett a 200 méteres vegyesúszásban a margitszigeti Európa-bajnokságon. A nagy visszatérő, Kovács Ágnes 100 mellen szintén bronzérmes lett. Gyurta Dániel  nem jutott tovább a 200 mell első elődöntőjéből.

Az MSZP debreceni városi szervezetének közleménye

Helyi - 2006-08-02

Kerékpárbarát civilek kezdeményezésére kedden frissülni kezdett Kósa Lajos polgármester úr emlékezete. 2002-ben a 48 pontos választási programjukban ezt írták: „Megteremtjük a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit. Programot dolgozunk ki a kerékpárút-hálózat továbbépítésére, a megépített kerékpárutak összekapcsolására. Lopásbiztos kerékpártárolókat építünk. A rendőrséggel együttműködve bevezetjük a kerékpárazonosító rendszert.”

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza