Archívum

Eredmények megjelenítése 43741-től 43760-ig 45110 találatból.

Jancsó Miklós 85 éves

Kultúra - 2006-09-26

Szeptember 27-én ünnepli nyolcvanötödik születésnapját a világhírű Kossuth-díjas filmrendező, Jancsó Miklós. Vácott született 1921-ben, ahová családja az I. világháború viharai elől Erdélyből menekült. Jancsó 1931-től a székesfehérvári cisztercita gimnáziumban tanult, és az itt uralkodó szabad szellem későbbi pályájának egyik meghatározó élménye lett.

Háromszázan  a Kossuth téren, ugyanennyien Debrecenben 

Belföld - 2006-09-26

Keddre virradó éjszaka, röviddel éjfél után a mintegy háromszáz tüntető előtt a Kossuth téren megjelent a színpadon Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője; ez volt a tüntetés kilencedik napjának utolsó, említésre méltó eseménye.

MODEM megnyitó botránnyal

Kultúra - 2006-09-26

Meghívók nélkül is elment vagy kétszáz ember a MODEM hétfői megnyitójára. Debrecen új büszkesége így családi körben avattatott fel. Igaz előbb kizárták az érkezőket úgy félórára a tűző napra, majd csak összegyűlt újabb félórás várakozás után annyi ember, hogy el lehetett kezdeni a ceremóniát.

A tüntetők átadták petíciójukat a Parlamentnél

Belföld - 2006-09-25

Az Országgyűlés Civil Irodájának vezetője átvette a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának képviselőitől petíciójukat. A Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Hargitay András egykori világbajnok úszó, Melocco Miklós szobrászművész és Kelemen András fideszes parlamenti képviselő által is aláírt petíció alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását és a tárgyalások azonnali megkezdését követeli.

Ab: alkotmánysértő a felsőoktatási törvény módosításának egyik passzusa

Belföld - 2006-09-25

Az Alkotmánybíróság (Ab) helyt adott a köztársasági elnök felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos indítványának, mely szerint alkotmánysértő a jogszabály módosításának egyik pontja - közölte az Ab sajtófőnöke. Sólyom László köztársasági elnök augusztus 2-án fordult indítványával az Alkotmánybírósághoz.

Az ifjú pár kocsiját törte fel, majd lakásukba akart betörni!

Kékhírek - 2006-09-25

2006. szeptember 23-án összeházasodott két fiatal Debrecenben, majd Audi 80-as menyasszonyi autójukkal a násznép kíséretében a lakodalom helyszínére az Ibolya- Libakert utca sarkán álló vendéglátóhelyre mentek.

Egykori 56-osok nyilatkoznak a hétfői eseményekről

Belföld - 2006-09-25

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke megcsúfolásának tartja \"a szélsőjobboldal és a futballhuligánok közös budapesti garázdálkodását\" állásfoglalásában több mint hatvan 1956-os elítélt, illetve hozzátartozója.

Drágulnak az élelmiszerek

Gazdaság - 2006-09-25

A pékek, a húsiparosok és a tejfeldolgozók is áremelést fontolgattak az őszre időzítve, persze nem mindegyikük, illetve cégenként más és más mértékben. A NAPI Gazdaság cikke.

KSH: lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés

Belföld - 2006-09-25

Az év első hét hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme; a népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10.069 ezer fő volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Német irodalmi díjban részesült Görgey Gábor

Kultúra - 2006-09-25

Németország legrégebbi írószövetségének, a weimari köztársaság idején, 1924-ban alakult Kogge nevű írószövetségnek legrangosabb elismerését, a tiszteletbeli gyűrűt kapta meg az észak-németországi Minden városában Görgey Gábor író és műfordító.

Elhunyt Pege Aladár, Kossuth-díjas dzsesszmuzsikus, bőgőművész

Kultúra - 2006-09-25

Elhunyt Pege Aladár Kossuth-díjas dzsesszmuzsikus, bőgőművész, zeneszerző, érdemes művész. A család vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 67 éves művészt szombaton hajnalban, türelemmel viselt rövid szenvedés után, a kórházban érte a halál.

Magyar származású tanárok levele a magyar köztársasági elnökhöz

Külföld - 2006-09-25

Magyar származású amerikai és európai egyetemi tanárok, kutatók nyílt levélben fordultak a magyar köztársasági elnökökhöz, azt kérve tőle, kezdeményezzen bizalmatlansági indítványt a parlamentben.

Megkezdődött a hétvégén a ramadán

Külföld - 2006-09-25

Több mint egymilliárd muzulmán számára kezdődött meg a hét végén a ramadán, a muzulmán böjti hónap. Szombaton kezdődött a Perzsa-öböl menti arab államokban, Líbiában, Jemenben, Libanonban és Szomáliában. Vasárnap kezdődött Indonéziában, Egyiptomban, Szíriában, Malajziában, Tunéziában, Algériában és Törökországban.

Az MSZP nem mondatja le a kormányfőt

Belföld - 2006-09-25

Az MSZP nem mondatja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - erről Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője nyilatkozott vasárnap este a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában.

Már csak ezer ember van a Kossuth téren

Belföld - 2006-09-25

2006. szeptember 24. 23:43

 

A Himnusz eléneklését követően hazatértek az emberek a fővárosi Kossuth térről, már kevesebb mint ezer ember hallgatja a színpadon zenélőket. Időközben újraindult a közúti forgalom a tér körül, rendbontás nem történt.

Tőkés László összetartásra és kitartásra buzdított Debrecenben

Helyi - 2006-09-25

Összetartásra, mértéktartásra és kitartásra buzdította mintegy ezer fős hallgatóságát vasárnap este a debreceni Kossuth téren Tőkés László királyhágó-melléki református püspök. A kormány és a kormányfő lemondását követelő, nemzetiszínű zászlókat lengető tömeg előtt Tőkés László örömmel jelentette ki, hogy az egyházak egységesen foglaltak állást a hazugsággal szemben.

Orbán Viktor: mérséklő hatást kell kifejteni

Ajánljuk - 2006-09-25

Mérséklő hatást kell kifejteni - jelentette ki Orbán Viktor a kialakult helyzet kapcsán vasárnap este a tv2 Napló című műsorában. \"Én (...) felelősen és mérséklő hatást kifejtve szeretnék csak közreműködni ennek a helyzetnek a megoldásában\" - tette hozzá a Fidesz elnöke, arra a kérdésre válaszolva, miért nem ment ki a Kossuth téri tüntetésre, s miért volt ott és szólalt fel pártja alelnöke, Schmitt Pál.

Megnyitották a kiállítást

Kultúra - 2006-09-24

Kétszeresen is ünnepnap volt a pécsi művészetrajongók számára a szombat. Először is, mert ekkor nyitották meg a megye és a város jeles személyiségeinek jelenlétében a Városi Képtárat, másodszor mert az Antal-Lusztig gyűjtemény, egy felbecsülhetetlen magángyűjtemény jelentős része is ekkor tárulhatott a nagyközönség elé.

Szaúd-Arábia nem tudja megerősíteni Bin Laden halálhírét

Külföld - 2006-09-24

Szaúd-Arábia kormánya hivatalosan közölte szombaton, hogy nincs semmi olyan bizonyítéka, amelynek alapján megerősíthetné az Oszama Bin Laden nemzetközi terroristavezér haláláról megjelent sajtótudósításokat. Minden erről szóló információmerő találgatás - olvasható washingtoni nagykövetsége útján nyilvánosságra hozott közleményében.

Szaúd-Arábia kormánya közölte, hogy nem tudja megerősíteni Bin Laden halálhírét

Külföld - 2006-09-24

Szaúd-Arábia kormánya hivatalosan közölte szombaton, hogy nincs semmi olyan bizonyítéka, amelynek alapján megerősíthetné az Oszama Bin Laden nemzetközi terroristavezér haláláról megjelent sajtótudósításokat. Minden erről szóló információmerő találgatás - olvasható washingtoni nagykövetsége útján nyilvánosságra hozott közleményében.