Archívum

Eredmények megjelenítése 43741-től 43760-ig 44393 találatból.

Ponthatárok 2006: csökkentek a tavalyihoz képest

Oktatás - 2006-07-28
Négy olyan hely volt, ahová csak maximális pontszámmal lehetett bejutni, viszont 943 szakhoz elég volt a minimális 78, (felsőfokú szakképzés esetében 72) pont. Több mint 132 ezer jelentkezőből mintegy 93 ezer főt vettek fel valamilyen felsőoktatási intézménybe

Ma sorsolnak

Sport - 2006-07-28

Máris újabb sorsolás következik a BL-ben. Pénteken délben a svájci Nyonban  a selejtező harmadik fordulójának párosítására kerül sor.Hasonlóan a tavalyi évhez, még a második forduló közben ejtik meg a labdarúgó BL-selejtezők harmadik körének sorsolását.  Elvileg még 46 csapat érdekelt a sorsoláskor: a küzdelmeket a harmadik körben megkezdő 18 együttes és a második körben pályára lépő 28 klub.

Újabb jelöltek

Helyi - 2006-07-28

– A Kereszténydemokrata Néppárt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt, a Nemzeti Fórum és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség írt alá együttműködési megállapodást az őszi helyhatósági választás kapcsán, de határidő nélkül – mondta el Karancsi Jánosné, a KDNP városi elnöke.

Pártjelölt vagy civil? 

Helyi - 2006-07-28

Mind a 29 debreceni körzetben képviselőjelöltje van a Független Fórum Egyesületnek – jelentette be szerdai közgyűlésük döntései nyomán Gondola Zsolt, az egyesület elnöke, aki a szervezet polgármester jelöltje is.   A civil egyesület alternatívát akar kínálni az embereknek, hogy eldönthessék: pártra vagy civil szervezetekre adják a voksukat.

Precedens ítélet: Oroszország bűnös egy csecsen harcos eltűnése miatt

Külföld - 2006-07-28
Elítélte Oroszországot csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága egy csecsen harcos eltűnése és valószínűsíthető halála miatt. Ez az első eset, hogy a strasbourgi testület Oroszország kapcsán ilyen ügyben hozzon döntést, s ezzel egyben precedenst teremtett.

A Hezbollah elleni légi csapások fokozása mellett döntött Izrael

Külföld - 2006-07-28

A Hezbollah elleni légi csapások fokozásának és újabb tartalékosok behívásának adott zöld fényt az izraeli biztonsági kabinet csütörtökön, szembesülve a szárazföldi haderő által Dél-Libanonban elszenvedett, növekvő veszteségekkel.

Gyurcsány megállapodást szorgalmaz Magyarország jövőjéről

Belföld - 2006-07-28

Magyarország jövője érdekében megállapodást, vitákban kiérlelt közös döntéseket szorgalmazott Gyurcsány Ferenc kormányfő csütörtökön este a Magyar Televízióban.

Lakásmaffia ügy: vádemelési javaslat  

Helyi - 2006-07-27

Hetvenkét szervező, kölcsönadó, ügyvéd is érintett abban a lakásmaffia-ügyben, amelyet 3 év nyomozómunka után vádemelési javaslattal zárt le a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya – tájékoztatta csütörtökön szerkesztőségünket a főkapitányság sajtóügyeletese.

"Politikai nyomás alatt a debreceni városháza apparátusa?"

Helyi - 2006-07-27

A városházáról a mai napig nem adják ki azokat az információkat, amelyek alapján meg lehetne tudni, hogy a februárban átszabott önkormányzati választási körzetekhez melyik szavazókörök tartoznak, azaz hány választó van egy-egy választókörzetben -mondta el Kovács László, az SZDSZ polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Cowparade: új helyen olvad a nyeles tehén

Kultúra - 2006-07-27
Új helyen, a Vörösmarty téri Budapesti Értéktőzsde előtt állították fel a Cowparade nagy vihar kavart műalkotását, az Olvadó Jégkrém című kék tehenet csütörtökön

Kánikula: ivóvízhiány a horvát szigeteken, halálos áldozatok Olaszországban

Külföld - 2006-07-27

Három halálos áldozatot szedett 24 óra alatt Olaszországban a hőhullám, amely főként az ország északi részén nehezíti meg az életet - közölte az olasz mentőszolgálat.

Pótfelvételi lehetőségek az OFIK honlapján

Oktatás - 2006-07-27

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) közzétette honlapján a nyári pótfelvételi lehetőségeket, a lapok beérkezési határideje augusztus 11. - olvasható az OFIK internetes oldalán.

Idén is több idő kell a panelpályázatokra

Helyi - 2006-07-27

Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke nyílt levélben fordult az önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez, annak érdekében, hogy  a Panel Plusz pályázat benyújtási határidejét egy hónappal, 2006. október 31-ig hosszabbítsák meg.

Éjszakai tárlat a múzeumfaluban

Kultúra - 2006-07-27
Performance-estre, éjszakai tárlatra várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu - közölte az intézmény igazgatója. A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat - mondta Páll István.

  A Tesco kényszeríti a hazai beszállítókat, a GVH közbelép

Fogyasztóvédelem - 2006-07-27

A Tesco merchandise rendszerbe kényszerítette a beszállító hazai kis- és középvállalkozásokat. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) viszont a közérdek védelme érdekében versenyfelügyeleti eljárás megindítását kezdeményezte a Tesco-val szemben. 

KSH: az iparban folytatódott a konjunktúra

Gazdaság - 2006-07-27
Májusban az iparban folytatódott a konjunktúra az áprilisi megtorpanás után, az első öt havi átlagos növekedés 10 százalékos volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal összefoglaló jelentésében szerdán. Az ipar termelői árai májusban 5,3 százalékkal, az év első öt hónapjában átlagosan 5 százalékkal emelkedtek

A kormány elfogadta az egészségügyi változásokról szóló Zöld könyvet

Belföld - 2006-07-27

A dokumentum három nagy részből áll; az első a lakosság egészségi állapotát vázolja fel, és képet ad a jelenlegi ellátási helyzetről, a második rész a különböző európai megoldási formákkal foglalkozik, szakértői elemzésekkel, a harmadik fejezet pedig a kormány alternatív megoldásait tartalmazza.

 EU: 50 millió eurós segítség Libanonnak

EU - 2006-07-27

Az Európai Unió az eddig ígért 20 millió euróról 50 millióra emeli Libanonnak szánt humanitárius segítségét, s jövő keddre rendkívüli külügyminiszteri tanácskozást hívott össze Brüsszelbe az izraeli-libanoni konfliktus megtárgyalására.

Orbán: akciósorozat a Jó reggelt, Magyarország kiáltvány kapcsán

Belföld - 2006-07-27

Minden héten újabb és újabb akciókat hirdet majd a Fidesz a Jó reggelt, Magyarország kiáltványhoz kapcsolódóan - mondta Orbán Viktor pártelnök, az InfoRádió szerdai műsorában.

Felvételi ponthatárok az interneten

Oktatás - 2006-07-27

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ felrakta honlapjára, a http://www.felvi.hu-ra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyeket szerda este nyolc órától már lehetett olvasni a honlapon.