Archívum

Eredmények megjelenítése 43741-től 43760-ig 46237 találatból.

MTelekom: távozik Straub Elek, 70 plusz 3 forintos osztalékjavaslat

Gazdaság - 2006-12-06

A Magyar Telekom igazgatósága kedden elfogadta Straub Elek vezérigazgató lemondását, és a posztra Christopher Mattheisent nevezte ki, egyben 70+3 forint osztalék kifizetését javasolja a december 21-i rendkívüli közgyűlésnek.  Straub Elek tizenegy év után hagyja el a céget, helyére az igazgatóság december 6-i hatállyal Christopher Mattheisent nevezte ki vezérigazgatónak.

A kukoricaintervenció eltörlése elfogadhatatlan Magyarországnak

Vélemény - 2006-12-06

Magyarország számára elfogadhatatlan az Európai Unió Bizottságának azon javaslata, miszerint megszüntetnék a kukorica uniós intervenciós felvásárlását - mondta az MTI-nek Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára. A minisztériumi vezető az elképzelést durva, egyoldalú lépésként értékelte, amely mindenféle uniós alapelvet sért.

Jövőre vége a kukorica intervenciónak?

EU - 2006-12-06

A brüsszeli bizottság olyan javaslatot készül előterjeszteni, miszerint a következő értékesítési szezonban megszűnne a kukorica intervenciós rendszere. Egy bizottsági illetékes azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy teljesen felszámolnák az intervenciót július 1-től. A javaslat már a jövő héten előterjesztésre kerülne.

Elfogadták a 2007-es költségvetés végleges főösszegeit

Gazdaság - 2006-12-06

A költségvetési bizottság elfogadta a jövő évi költségvetésen átvezetett tételek után kialakult főösszegeket. Veres János pénzügyminiszter a központi költségvetés és a társadalombiztosítás, illetve a tárcák közti átcsoportosításra utalt a bizottság előtt, kiemelve, hogy az általános tartalék 42,2 milliárd forint lett.

Az MSZP-frakció támogatja a tömegközlekedés átalakítását

Belföld - 2006-12-06

Az MSZP-frakció egyetért a tömegközlekedés átalakításának koncepciójával - mondta Lendvai Ildikó frakcióvezető újságíróknak, miután a frakció meghallgatta Kóka János gazdasági minisztert. A helyközi közlekedéshez minden állampolgárnak joga van, a felesleges párhuzamosságokat azonban meg kell szüntetni - mondta a szocialista politikus

2008-ban tér át a felsőoktatás a 480 pontos szisztémára

Oktatás - 2006-12-06

Egyelőre nem változik a 120 pontos, illetve 24 pluszpont megszerzését biztosító felvételi rendszer; a 480 pontos szisztémára csak 2008-ban tér át a felsőoktatás - jelentette ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) igazgatója kedden Egerben.

Katonai államcsíny volt a Fidzsi-szigeteken

A Fidzsi-szigetek katonai főparancsnoka kedden bejelentette, hogy a hadsereg átvette a végrehajtó hatalmat a Csendes-óceán déli medencéjében fekvő szigetországban. A szomszédos Ausztrália és Új-Zéland, valamint az Európai Unió elítélte az államcsínyt.

Az új tagállamokra is kiterjesztik a schengeni övezetet

Fontos - 2006-12-06

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei kedden elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az unió 2004-ben felvett tíz tagállamára. A megszületett egyezség tisztségviselők szerint a határellenőrzések 2007 decemberétől kezdődő fokozatos megszüntetését irányozza elő.

Áprilistól lesz ismét tévé üzembentartási díj

Ajánljuk - 2006-12-06

Jövő áprilistól lesz fizetendő ismét a tévé üzembentartási díj, de a magánszemélyeknek annak egészét, míg a szállodáknak 40 százalékát átvállalja a költségvetés - derül ki két módosító indítvány összeolvasásából. A parlament a jövő évi költségvetés módosító javaslatait tárgyalva előbb megszavazta azt, hogy a televíziók üzemeltetési díját 2007 áprilisától kelljen fizetni.

Az MDF-nek két-kétmilliót kell fizetnie a pártból kizárt politikusoknak

Belföld - 2006-12-05

Az MDF-nek másodrendű alperesként fejenként 2-2 millió forintos nem vagyoni kártérítést kell megfizetnie a pártból kizárt Balsai Istvánnak, Kelemen Andrásnak, Font Sándornak és Szászfalvi Lászlónak, továbbá Horváth Balázs örököseinek a Fővárosi Bíróság, nem jogerős ítélete szerint.

Egyetértenek az EU-tagok a vámkódex korszerűsítésére tett javaslatokkal

EU - 2006-12-05

Csaknem egyöntetűen támogatják az Európai Unió tagországai az uniós vámkódex egyszerűsítését és korszerűsítését célzó európai bizottsági elképzeléseket - jelentette be Kovács László adó- és vámügyi biztos, valamint Egyed Géza, a GKM szakállamtitkára a tagországok versenyképességi ügyekben illetékes minisztereinek  brüsszeli találkozóját követően.

Sulinetes  számítógépek adókedvezménye

Jogtudor - 2006-12-05

A számítógép vásárlással összefüggő kedvezmény - jelentős korlátozásokkal - már csak 2006-ra vonatkozóan érvényesíthető. Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény akkor vehető igénybe, ha a beszerzés a Sulinet pályázaton keresztül történt.

2006. december 5. Az Összetartozás Napja

A Magyar Demokrata Fórum Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2005. december 5-ére meghirdetette az Összetartozás Napját. A széthúzás helyett ez a dátum a magyarság együvé tartozását jelképezi még ma is!

Az Eurorégiós Művészeti Fesztivál eredményei

Helyi - 2006-12-05

A Bihor Megyei Tanács, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Bihor Megyei Kulturális, Vallásügyi és Nemzeti Örökség Igazgatósága, a Bihor Megyei Kulturális és Hagyományőrző Központ, a Francisc Hubic Művészeti Iskola, az Árkádia Ifjúsági és Gyermek Színház (Nagyvárad) és a Kölcsey Ferenc Megyei Közművelődési Intézet (Debrecen) december 2-án Nagyváradon rendezte a Hajdú-Bihar – Bihor Eurorégiós Ifjúsági Művészeti Fesztivál döntőjét.

Szexbotrányba keveredett a lengyel miniszterelnök-helyettes

Külföld - 2006-12-05

Szexbotrányba keveredett egy hétfői lapjelentés szerint Andrzej Lepper, a lengyel kormányfő egyik helyettese: egy nő azzal vádolta meg őt és pártjának több tagját, hogy szexuális szolgáltatás fejében vettek fel női alkalmazottakat. Az ellenzéki pártok felszólították Jaroslaw Kaczynski kormányfőt, hogy menessze Leppert.

Vadkakasok: döntés a lobbizásért.

Jegyzet - 2006-12-05

Érdemi döntések nélkül ért véget  a Debreceni Városi Egyetemi Kosárlabda Zrt. rendkívüli közgyűlése. Döntés csak arról született, hogy az igazgatóság megbízott tagjai tájékoztatják a tulajdonosokat – különös tekintettel a közel harminc százalék tulajdonrészt birtokló városi önkormányzatot – a jelenlegi helyzetről, gyakorlatilag lobbizva az életben maradásért.

A magyar cégek a legborúlátóbbak az EU-ban brüsszeli felmérés szerint

EU - 2006-12-05

Az Európai Unió tagországai közül Magyarországon a legkevésbé bizakodóak a vállalatok gazdasági kilátásaikat illetően - derül ki egy hétfőn kiadott brüsszeli felmérésből. A kereskedelmi kamarákat tömörítő Eurochambres szervezet 27 országban 78 ezer céget kérdezett meg átfogó gazdasági körképéhez.

Befejeződik a paksi helyreállítás várhatóan az év végéig

Gazdaság - 2006-12-05

A paksi atomerőmű 1-2 blokki reaktorcsarnokában a 2003 áprilisában megsérült fűtőelem össztömegének 66 százalékát, 3.838 kilogrammnyi üzemanyag-törmeléket sikerült eddig eltávolítani - közölte Kovács József vezérigazgató, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatón, Pakson.

Petrétei: az EU várhatóan jóváhagyja a schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését

Fontos - 2006-12-05

Az EU-tagállamok belügyminiszterei mai, keddi brüsszeli tanácskozásukon várhatóan jóváhagyják azt a portugál javaslatot, amely az európai államok közötti szabad mozgást biztosító schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését szorgalmazza az új EU-tagállamokra, így Magyarországra - közölte Brüsszelben Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.

A libanoni hadsereg erősítést vezényelt a forrongó Bejrútba

Külföld - 2006-12-05

Erősítésként újabb katonákat vezényelt Bejrútba a libanoni hadsereg, mert egy síita tüntető meggyilkolása miatt attól tartanak, hogy a kormányellenes megmozdulások esetleg felekezetközi erőszakhullámba torkollhatnak.