Archívum

Eredmények megjelenítése 43741-től 43760-ig 47477 találatból.

 Ségoléne Royal: "Szabadság, egyenlőség, testvériség, nővériség"

Ajánljuk - 2007-03-08

A "nővériség" ("sororité) új alkotású szóval egészítette ki szerdán este Dijonban tartott választási nagygyűlésén Ségoléne Royal szocialista párti elnökjelölt Franciaország "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszavát. 

 Vadkendertermesztőket vettek őrizetbe Kiskunhalason

Belföld - 2007-03-08

Négy férfit vettek őrizetbe, mert egy Kiskunhalason bérelt házban mesterséges körülmények között termesztettek vadkendert - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A szerdán őrizetbe vett két kiskunhalasi, valamint egy bajai és egy bodoglári férfit magalapozottan gyanúsítják azzal, hogy kábítószer előállítására alkalmas növényt termesztettek - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az Ab ma dönt a Fidesz népszavazási kezdeményezéseivel kapcsolatban

Fontos - 2007-03-08

Az Alkotmánybíróság (Ab) tagjai ma írják alá a Fidesz-KDNP hét népszavazási kezdeményezésével kapcsolatos határozataikat, amelyek tartalmát a testület elnöke délután ismerteti.

Loki mindörökké?

Jegyzet - 2007-03-08

Kitört a háború a klubvezetés és a szurkolói csoportok között. A Loki Szurkolók Egyesülete  szakító közleménye sokhelyütt olvasható, s akinek ez nem elég, biztosan felfordul a gyomra, ha a klub honlapjának fórumára látogat.

Kezdjük a kisebbik rosszal. A klub sajtókapcsolatainak színvonala minősíthetetlen.

Loki Szurkolók Egyesülete: megszűnt  az együttműködés

Vélemény - 2007-03-08

A Loki Szurkolók Egyesülete  közleményben tudatta, hogy a jövőben nem kívánja folytatni a DVSC vezetésével való együttműködést.  

Aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói

Egészségügy - 2007-03-08

Sem a szakminiszter, sem a tárca képviselője nem jelent meg azon a szerda esti fórumon, amelyet azután tartottak, hogy a HÖOK bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói a rezidensképzés tervezett átalakítása miatt - közölte Nagy Zoltán, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kommunikációs alelnöke.

 A brit alsóház megszavazta a lordok háza megreformálását

Külföld - 2007-03-08

A brit alsóház képviselői szerdán megszavazták a lordok háza megreformálását, amelynek értelmében a felsőház minden tagja a jövőben választás útján nyerné el mandátumát, és megszüntetnék az örökletes főrendi helyeket.

 Mintegy 700 ezer lengyelt akarnak "átvilágítani"

Legalább 700 ezer lengyel állampolgárnak kell alávetnie magát a Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) ellenőrzéseinek, amelyek kimutatni hivatottak, hogy szerepel-e az átvilágítandók neve a lengyel kommunista titkosszolgálatok információs forrásainak vagy más együttműködőinek listáin.

Jogi úton követel tízmilliót a BRFK Toroczkai Lászlótól

Belföld - 2007-03-08

Fizetési meghagyást bocsátott ki a Fővárosi Bíróság Toroczkai László ellen; a mintegy tízmillió forintos meghagyás kibocsátását a BRFK kérte az MTV székházostrom idején őket ért károk miatt.

 Négyen jutottak tovább a MÁV vagyonértékelő tenderén

Gazdaság - 2007-03-08

A MÁV Zrt. személyszállítási üzletágának vagyonértékelésére kiírt közbeszerzési pályázatra négy ajánlat érkezett, és valamennyi pályázót felkérik ajánlattételre az eljárás második szakaszában.

 Hiller István fogadókészséget tapasztalt New York-i tárgyalásain

Kultúra - 2007-03-08

A magyar fotó- és táncművészet, irodalom és zene bemutatásának lehetőségeiről tárgyalt New Yorkban Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki szerint a legnevesebb kulturális intézmények vezetői fogadókészséget mutattak az esetlegesen 2009-ben rendezendő New York-i magyar kulturális évad tervei iránt.

 Világszerte növekszik az utazási kedv

Külföld - 2007-03-08

A gazdaság élénkülése és az olcsó légitársaságok kínálatának bővülése miatt tavaly 5 százalékkal nőtt a külföldi utazások száma- tette közzé az IPK International turisztikai kutatóintézet a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvásárán, Berlinben.

Felelős hazafiság, felelős külpolitika

A felelős hazafiság felelős külpolitikát is kíván. Ebben a szellemben kezdődött meg a magyar külpolitikai stratégia kidolgozása, ami új perspektívát adhat a magyar külpolitikának. A Magyar Szocialista Párt minden támogatást megad a kormánynak ahhoz, hogy megújítsa a nemzeti érdekérvényesítés kereteit és eszközeit.

Ülést tartott  a Magyar Rektori Konferencia

Oktatás - 2007-03-08

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) legutóbbi ülésén elfogadta a 2006-os év költségvetéséről szóló beszámolót, valamint a 2007. év költségvetési tervét is. A Plénum az MRK Alapszabályának módosítása mellett létrehozta a Könyvtári Főigazgatók Bizottságát, elfogadta a felsőoktatás minőségirányítási rendszerének kialakítására vonatkozó javaslatát.

 Magyarország kicsit visszacsúszott az országkockázati rangsorban

Gazdaság - 2007-03-08
Az egy évvel ezelőtt szintre süllyedt vissza Magyarország általános országkockázati besorolása a londoni Euromoney gazdasági folyóirat márciusi kiadásában ismertetett új, globális sorrendben, de a magyar gazdaság továbbra is a 185 országot soroló lista legfelső negyedében van.

Százhúsz éve született Holló László festőművész

Kultúra - 2007-03-07

A 120 éve született Holló László festőművészre emlékeztek kedden Debrecenben. Az egész napos rendezvénysorozat keretében a Kossuth-díjas művész ritkán látható festményeiből nyílt tárlat a Belvárosi Galériában. A művész 42  képét felvonultató tárlat megnyitóján P. Szabó Ernő újságíró, művészettörténész megjegyezte: bár a város példamutató módon ápolja a festő emlékét, a művészettörténet-írás még adós Holló László művészetének elemzésével.

Cukorgyár helyett: bioetanol üzem épül Kabán

Gazdaság - 2007-03-07

Két hónapon belül megkezdődhet a bioetanol üzem építése Kabán, a volt cukorgyár területén

A térség vállalkozói, mezőgazdasági szereplői és a termelők összefogásaként létrejött az Első Magyar Bioetanol (EMV) Zrt., s a gyár területén már áprilisban elhelyezik a mintegy 20 milliárd forintos beruházás alapkövét

A lélek kincsei

Ajánljuk - 2007-03-07

Citera, mesemondás, népdaléneklés, népviselet… Ezek Rácz Alíznak, a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola harmadéves hallgatójának ismertetőjegyei. Nemcsak játszik a hangszereken, néha el is készíti azokat. Azonkívül már majdnem egy éve népdaléneklést tanul, rengeteg felkérést kap az ország minden pontjáról. 2006 áprilisában a főiskolai, házi mesemondó versenyt nyerte meg, sőt, a szakdolgozatát is a mesékből írja…

A 2007. március 15-ei ünnepi programok

Belföld - 2007-03-07

A kormány méltó és mértéktartó ünneplésre készül az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Színes lesz azonban a családi programok palettája, s arra is ügyeltek a szervezők, hogy minden korosztálynak kínáljanak programot.

Orvoskongresszust rendeznek Debrecenben

Egészségügy - 2007-03-07

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Kardiológiai Napok továbbképző konferenciát a debreceni Kölcsey Konferencia Központban. Idén március 7-10-ig tart a rendezvény, mely mára a legrangosabb hazai posztgraduális kardiológiai fórummá vált több mint 1500 regisztrált résztvevővel.